Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ritmul de lucru al firmei “Tancrad” nu mulţumeşte pe toată lumea

• săptămâna trecută, reprezentanţii firmei dar şi conducerea Primăriei, se lăudau cu faptul că vor finaliza contractul de modernizare a Şoselei Focşani cu câteva luni înainte de termen • tot “Tancrad” are în derulare şi contractul de asfaltare a 35 de străzi din cartierul Chercea, pe care l-a executat până în prezent în proporţie de 50% • un tronson din strada Magaziilor face parte din acest contract, iar felul cum se derulează lucrurile îi nemulţumeşte profund pe unii dintre locatari • “De-o săptămînă tasează nesimetric acelaşi petriş, fără să întindă un următor strat de pietriş. Practic, taie frunză la cîini!”, ne-a scris la redacţie unul dintre brăilenii revoltaţi • conducerea Primăriei are totuşi o explicaţie pentru faptul că va mai dura ceva vreme până când se va turna asfalt pe strada Magaziilor

 

Zilele trecute, Primăria şi firma “Tancrad” se mândreau cu faptul că vor reuşi să finalizeze cu câteva luni înainte de termen lucrările de reabilitare şi modernizare a Şoselei Focşani, pe porţiunea dintre intersecţia cu Str. Comuna din Paris, până la intersecţia cu Şoseaua de Centură. Reamintim că în prima jumătate a săptămânii trecute s-a turnat primul strat de asfalt, pe lungime de 630 metri, de la Comuna din Paris până la intersecţia cu Str. Pictor Octav Băncilă. Reprezentanţii firmei “Tancrad”, cea care a câştigat contractul în valoare de  5.249.435,60 lei pentru modernizarea străzii respective, ne-au declarat că pe restul de 1.070 de metri, până la Şoseaua de Centură, se va turna asfalt peste circa două săptămâni, astfel încât până la sfârşitul lunii octombrie să fie finalizată toată lucrarea, asta în contextul în care termenul limită de execuţie prevăzut în contract este luna martie a anului viitor.

Finalizarea unei lucrări înainte de termen este mare lucru, dacă ne raportăm la felul cum s-au derulat până acum alte proiecte similare în Brăila, iar firma “Tancrad” poate fi lăudată pentru această realizare. Numai că situaţia nu pare a fi la fel de bună pe toate şantierele deschise de firma în cauză pe raza municipiului nostru. După cum v-am mai informat, pe lângă modernizarea Şoselei Focşani, Primăria a alocat bani şi pentru asfaltarea unui lot de 35 de străzi din cartierul Chercea. Şi aceste lucrări au fost adjudecate în urma unei licitaţii tot de firma Tancrad, valoarea contractului ridicându-se la 15.470.056,41 lei cu TVA. Lungimea totală a străzilor incluse la asfaltare este de circa 10 km, iar reprezentanţii firmei ne-au informat că, până săptămâna trecută, s-a pus asfalt pe mai mult de 5 km, adică pe mai bine de jumătate din străzile aflate în lucru. Treburile ar fi putut sta mult mai bine, totuşi, dacă îi ascultăm pe locatarii zonei. În urmă cu câteva zile, un cititor ne-a trimis pe adresa electronică a redacţiei următorul mesaj: “Fac apel la ziar, poate aşa se vor mişca cumva lucrurile mai bine. După cum ştiţi, din primăvara acestui an s-au început lucrările de asfaltare în cartierul Chercea. Iniţial, s-au mişcat repede, apoi lucrările au stagnat pe toate străzile. De ce? Ce se întîmplă? Vor veni ploile de toamnă si nu doresc la nimeni să fie în locul nostru cu atâta noroi şi mizerie... ne-am săturat! Mă întreb, oare îi verificâ cineva pe aceşti muncitori iresponsabili pentru ce îşi i-au salariile? De cîteva zile, sunt în concediu de odihnă şi am reuşit să le urmăresc activitatea. De dimineaţă nu ştiu cum sunt repartizaţi pe străzi dar cert este că pe strada mea ( Magaziilor) îi aud cum trec o dată cu utilajele pentru nivelat petrişul, mai trec încă o dată apoi dispar...  şi revin cînd îşi aduc aminte... Consumă combustibilul degeaba, fără niciun rezultat! De-o săptămînă tasează nesimetric acelaşi pietriş, fără să întindă un următor strat de pietriş. Practic, taie frunză la cîini! Timpul trece, leafa merge, că aşa este la noi!”.

Într-adevăr, reporterii noştri s-au deplasat, joi, 13 septembrie, pe strada Magaziilor din Chercea, în jurul orei 10.00, şi nu au văzut niciun utilaj pe porţiunea de stradă aflată în lucru. Strada respectivă se află în stadiul de realizare a fundaţiei, în timp ce alte străzi din cartier au fost deja asfaltate. Contractul de asfaltare a celor 35 de străzi din Chercea are termen de finalizare tot în primăvara anului viitor.

Viceprimarul Jantea ne-a oferit o explicaţie pentru felul cum se derulează lucrurile pe strada Magaziilor: “Această stradă reprezintă o cale de acces a utilajelor de mare tonaj pe sectorul aflat în lucru la ora actuală în cartierul Chercea. Dacă s-ar turna asfalt în acest moment, carosabilul ar putea fi deteriorat de aceste utilaje. Din acest motiv, s-a aşternut doar stratul de pietriş, iar asfaltul se va turna pe strada Magaziilor, în momentul când se va închide şantierul pe sectorul aflat în lucru în zonă, deci când nu vor mai trece pe acolo atât de multe maşini de mare tonaj”.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii