Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ritli Ladislau - noul ministru al Sănătăţii

* el a menţionat că va continua proiectele începute de predecesorul său, Cseke Attila

"Diseară (miercuri seară - n.r.) trebuie să ajung la Bucureşti în legătură cu preluarea ministerului şi, evident, dacă preşedintele României a acceptat nominalizarea mea, accept şi eu oferta de a exercita această funcţie. Despre raporturile dintre minister şi Casa Asigurărilor de Sănătate ştiu doar că aceasta urmează să fie coordonată de către minister, dar nu cunosc alte detalii decât că probabil această coordonare se va face la nivelul unui secretar de stat din minister", a declarat dr. Ritli Ladislau.
El a menţionat că va continua proiectele începute de predecesorul său, Cseke Attila, urmând să acorde atenţie specială pentru descentralizarea sistemului.
"Consider că trecerea spitalelor în grija comunităţilor locale a fost un lucru bun şi comunităţile trebuie încurajate să se ocupe de spitale, pentru că ele ştiu cel mai bine ce nevoi există la nivel local", a spus Ritli.

UDMR precizează că Ritli Ladislau este unul dintre cei mai reputaţi medici din Oradea

"După demisia domnului Cseke Attila din funcţia de ministru al sănătăţii, Uniunea Democrată Maghiară din România îl propune pe domnul Ritli Ladislau în fruntea Ministerului", anunţă UDMR într-un comunicat.
Conform sursei citate, "după consultările cu Partidul Democrat-Liberal, membrii coaliţiei au ajuns la un consens, şi anume Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) să fie coordonată de Ministerului Sănătăţii, pentru că în acest fel pot fi realizate cel mai eficient politicile publice în domeniu".
Uniunea Democrată Maghiară din România îi mulţumeşte încă o dată lui Cseke Attila pentru efortul şi munca depusă ca ministru şi are convingerea că reformele iniţiate de acesta în sistemul sanitar vor fi continuate.
UDMR precizează că Ritli Ladislau este unul dintre cei mai reputaţi medici din Oradea, ocupând de-a lungul ultimilor 30 de ani mai multe funcţii administrative. S-a născut la Oradea, la 8 iunie 1948, şi a absolvit Facultatea de Medicină din Timişoara în anul 1973 ca şef de promoţie.
Categorie articol: 

Comentarii