Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Riscă puşcăria pentru că a incendiat opt case

* vecinii spun despre acesta că avea mania de a aduna în curtea sa tot felul de resturi de materiale combustibile * din cauza unor astfel de deşeuri a mai provocat un incendiu de mare amploare, în urmă cu trei ani

Brăileanul Nicolae Orăşeanu, cel care a provocat, în urmă cu câteva zile, un incendiu ce a afectat nu mai puţin de opt imobile, riscă să înfunde puşcăria. "În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, s-a întocmit dosar penal pentru distrugere. Potrivit articolului 217 Cod Penal, dacă va fi găsit vinovat, cel în cauză riscă pedeapsă cu închisoarea, de la 3 la 15 ani", ne-a informat inspectorul Jenel Şogor, ofiţerul de relaţii publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Orăşeanu ar fi putut primi şi o amendă contravenţională de până la 1.000 lei (10 milioane de lei vechi n.n.), din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila. "Cetăţeanul în cauză putea fi sancţionat pentru depozitarea neglijentă de materiale combustibile în curtea locuinţei sale şi pentru nesupravegherea unui foc aprins în aer liber. S-a ţinut, însă, cont că, în incendiul provocat de acesta, inclusiv casa lui a fost degradată până la distrugere şi că, din cauza pagubelor suferite, se afla în imposibilitate evidentă de a achita sancţiunea", ne-a explicat colonelul Petre Chiţac, adjunctul inspectorului şef al ISU "Dunărea".
Reamintim că incendiul provocat de Nicolae Orăşeanu, joi, 15 septembrie, a lăsat fără adăpost opt familii. La un număr de şase imobile a ars acoperişul, iar încăperile de locuit au fost puternic afectate de apa folosită de pompieri la stingere şi necesită investiţii foarte mari pentru reparaţii. Alte două case, dintre care şi o vilă recent construită, au ars aproape în întregime. Vecinii îl acuză pe Nicolae Orăşeanu că avea mania de a aduna tot felul de resturi în propria curte, în mare parte materiale combustibile - hârtii, cartoane. Din cauza unor astfel de deşeuri a mai provocat un incendiu de mare amploare în urmă cu trei ani, atunci fiind afectate "doar" trei imobile.
Categorie articol: 

Comentarii