Mergi la conţinutul principal

Ridicarea maşinilor parcate ilegal a fost sistată la Brăila

Activitatea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar a fost scoasă în afara legii de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Ieri, instanţa supremă a hotărât că procedura de aplicare a măsurii de ridicare a vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe partea carosabilă nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale, după cum informează "Agerpres". Ori, în toată ţara, inclusiv în municipiul Brăila, această activitate era reglementată prin decizii ale miniparlamentelor locale. În cazul Brăilei, este vorba despre Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 190 din 2013. Prin acest act normativ s-a stabilit că autoturismele parcate în locuri nepermise, precum şi cele scoase la vânzare şi expuse pe domeniul public, pot fi ridicate pe o platformă specială şi transportate într-un depozit al municipalităţii. Conform procedurii, pentru a-şi recupera maşina, şoferul trebuia să achite mai întâi o amendă contravenţională, cuprinsă între 200 şi 400 lei, cu posibilitatea de a achita numai jumătate din valoarea sancţiunii în 48 de ore. Odată amenda plătită, cel în cauză se prezenta cu procesul verbal la depoul "Braicar" din cartierul Radu Negru, de unde îşi putea lua maşina doar după achitarea unei taxe de 325 lei, reprezentând contravaloarea deplasării autospecialei-platformă şi a operaţiunii de sigilare, precum şi o taxă de 380 pentru fiecare zi în care autoturismul s-a aflat în spaţiul de depozitare.
Activitatea de ridicare a maşinilor a început la Brăila într-un ritm mai accelerat din luna septembrie 2014, după ce societatea de transport public "Braicar" SA a achiziţionat o maşină-platformă. Ridicarea autoturismelor parcate ilegal era dispusă de Poliţia Locală şi executată efectiv de "Braicar". De la începutul anului în curs, au fost ridicate şi transportate la spaţiul special destinat din cadrul depoului Radu Negru 42 de autoturisme. Marea majoritate a acestora au fost recuperate de şoferi, după plata taxelor aferente. În depozit se mai află însă şi la ora actuală 11 autoturisme ale căror proprietari nu şi-au exprimat intenţia de a le recupera.
Ieri, după ce a apărut informaţia referitoare la decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, directorul Poliţiei Locale Brăila, Traian Jipa, a dat dispoziţie ca activitatea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar să fie sistată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro