Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rezultate remarcabile la Olimpiada de matematica, pentru Braila

La sfirsitul lunii aprilie s-au desfasurat fazele nationale ale olimpiadelor scolare. La matematica, in acest an, s-au obtinut rezultate mai bune decit anul trecut: doua medalii in plus. Remarcabil este si faptul ca toti cei sase elevi care au obtinut rezultate bune sint de la Colegiul National "Nicolae Balescu", elevi ai profesorilor Iulian Danielescu si Gabriel Daniilescu.
La clasa a VIII-a, Smaranda Sandu a obtinut medalie de bronz, la clasa a IX-a, Eliza Bulimar a obtinut mentiune si medalie de argint, iar Cristina Ciocan a luat medalie de bronz. La clasa a XI-a, Alin Ioan a obtinut medalie de bronz, iar la clasa a XII-a au obtinut medalii de bronz Ovidiu Bratu si Bogdan Capbun. Smaranda Sandu, din clasa a VIII-a, considera ca a fost o experienta foarte frumoasa, interesanta, mai ales ca s-a putut compara cu alti elevi din tara. Lui Bogdan Capbun i s-a parut mai usor decit se astepta. "Anul trecut nu am reusit sa obtin un rezultat foarte bun, iar anul acesta nu am muncit mai mult decit anul trecut si nu ma asteptam sa fiu premiat. In sase ani am participat la zece faze nationale ale olimpiadelor, la matematica, fizica si informatica. Am renuntat la celelalte doua pentru ca nu aveam timp sa ma pregatesc pentru toate. In vara vreau sa dau admitere la Automatica, in Bucuresti", a spus elevul Bogdan Capbun. Si elevul de clasa a XI-a, Alin Ioan, a participat la mai multe olimpiade, insa cel mai mult ii place matematica, mai ales ca este si o traditie in familia lui. Tatal este profesor de matematica, iar fratele sau este si el student in anul III tot la matematica. Si el intentioneaza sa urmeze aceeasi cariera. Cristina Ciocan, eleva in clasa a IX-a, s-a calificat pentru prima data la faza nationala a olimpiadei. Si ea, ca si Eliza Bulimar, care anul trecut a obtinut medalie de argint si a fost selectionata in lotul largit al Romaniei, nu lucreaza niciodata la matematica pentru ca trebuie. "Lucrez mereu atunci cind am chef sau cind simt ca am acumulat goluri. Mie imi place sa muncesc la matematica, insa intotdeauna gasesc timp si pentru altceva", a spus Eliza Bulimar.
Profesorii celor sase elevi, Iulian Danielescu si Gabriel Daniilescu, sint multumiti de rezultate, datorita faptului ca au obtinut cu doua premii mai mult decit anul trecut, iar la anul lotul Brailei va avea cu doi elevi mai mult, adica 12. "Activitatea lor sustinuta dureaza cam o luna si jumatate, iar in rest lucreaza cind vor, cind au chef. Nu lucreaza cit le dau, dar sint ascultatori. Uneori lucreaza mai mult, alteori mai putin, dar eu le dau mereu mult de lucru ca sa fiu sigur ca ating optimul. La faza nationala subiectele sint dure, dar cred ca ei se trag unul pe altul. Rezultate apar si din experientele celor dinainte si din colaborarea care exista intre ei. Este un factor de progres, un avantaj, ca sint un an scolar impreuna. Au fost incercari de pregatire in comun a echipei care reprezinta Braila, dar au esuat. Acesti copii sint de exceptie si in privinta modului in care inteleg ei sa se pregateasca, pregatirea nu se poate planifica", a explicat profesorul Iulian Danielescu. Profesorul Gabriel Daniilescu a spus ca elevii de la "Balescu" au mai obtinut premii si la alte concursuri.

Si la celelalte concursuri, tot Colegiul "Balcescu" este in top

Pe 6 mai, la Focsani, s-a desfasurat Concursul de matematica "Anghel Saligny", pe echipe, iar prima echipa a Colegiului "Balcescu" a reusit sa obtina locul I - Eliza Bulimar, Bogdan Capbun, Ovidiu Bratu si Alexandru Andrei. Cea de-a doua echipa s-a situat pe locul cinci. Tot in perioada olimpiadei de matematica, la Iasi, s-a derulat si concursul de matematica "Miller". La clasele a VII-a si a VIII-a au obtinut mentiune Sorin Rugina - prof. Iulian Danielescu, si Smaranda Sandu - prof. Gabriel Daniilescu. La nivel liceal s-au remarcat Alexandru Andrei, locul III, prof. Iulian Danielescu, Ovidiu Bratu, mentiune, prof. Gabriel Daniilescu, ambii de la "Balcescu", si Irina Diaconu, mentiune, prof. Daniela Covaci, de la "Murgoci". In rindul elevilor care au obtinut rezultate la disciplina matematica este si Andrei Baltuta, care s-a calificat la sesiunea de comunicari stiintifice din cadrul Concursului National de Matematica "Laurentiu Duican", de la Brasov, cu lucrarea "Abstrakt math", un program de informatica aplicat unei lectii de matematica, realizat sub indrumarea prof. Nicoleta Teodorescu de la "Iorga".
Echipa de elevi de gimnaziu a Colegiului "Balcescu" participa in perioada 12 - 14 mai la Concursul de Matematica "Dimitrie Pompeiu". Din aceasta echipa vor lipsi cei de-a V-a si a VI-a, care vor participa in aceeasi perioada la faza judeteana a olimpiadei de matematica pentru gimnaziu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii