Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rezultate notabile pentru şahiştii de la Orizont 64, la Trofeul “Micul Prinţ”

• la ediţia de vară au participat jucători de la zece cluburi din Bucureşti, Craiova, Iaşi, Galaţi şi Brăila • Victor Dumbravă s-a clasat pe primul loc, la U14, şi pe poziţia a 6-a la turneul principal

 

În perioada 29 august - 1 septembrie, clubul brăilean de şah Micul Prinţ, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, a organizat la Muzeul Brăilei “Carol I” un puternic turneu de şah, omologat FIDE, dar şi la FR Şah, la care au participat  45 de jucători cu vârste cuprinse între 6 şi 65 de ani.

Competiţia la care, la start, s-au aliniat şahişti de la zece cluburi din Bucureşti, Craiova, Iaşi, Galaţi şi Brăila a fost structurată pe două categorii, openul principal şi turneul rezervat copiilor până în 8 ani.

La acest concurs, Orizont 64 Brăila a participat cu 6 şahişti, toţi copii şi juniori, pregătiţi de vicepreşedintele clubului, Ionel Balcan.

La U14, Victor Dumbravă s-a clasat pe primul loc la această categorie de vârstă, şi pe poziţia a 6-a în clasamentul final. Dumbravă a acumulat 4 puncte din 6 posibile şi a suferit o singură înfrângere, în partida cu câştigătorul turneului open, Iulian Gălăţanu. Tot la U14 şi tot cu 4 puncte acumulate, Cosmin Chiriac s-a clasat pe locul al doilea.

La U12, Andreas Alexandrou a ocupat locul al treilea, cu 3 puncte din 6 posibile, aceeaşi performanţă fiind realizată de Matei Grigore la U10 şi de Rareş Nemţişor la U7, cu menţiunea că acesta din urmă a fost fost la prima lui competiţie oficială. Tot la U7 Darius Beraru a ocupat poziţia a patra.

Câştigătorii au fost recompensaţi de organizatori cu premii în bani, cupe, medalii şi diplome.

Clubul Micul Prinţ le-a făcut şi o surpriză plăcută tuturor participanţilor, oferindu-le o excursie pe Dunăre cu Nava Borcea.

“Îi felicit pe toţi participanţii la această competiţie şi pe organizatorul turneului, Iulian Preda, preşedintele clubului Micul Prinţ, cu care vom colabora la organizarea viitoarelor concursuri de şah din Brăila”, ne-a declarat Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului Orizont 64.
Categorie articol: 

Comentarii