Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rezultate foarte bune la olimpiadele disciplinelor socio-umane

La olimpiadele desfasurate la disciplinele socio-umane, in acest an, elevii au obtinut rezultate foarte bune, a apreciat inspectorul de specialitate Georgela Taranu. O performanta remarcabila, la psihologie, a reusit eleva din clasa a XII-a de la Colegiul National "Nicolae Balcescu", Veronica Mincior, pregatita de profesorul Toni Martian. "Am avut emotii foarte mari la faza nationala, am participat pentru prima data, mai ales ca mi-am propus ca anul acesta sa obtin un premiu la olimpiada. La primele trei subiecte am avut de redat un volum foarte mare de informatii in mod artistic, insa eu am reusit sa ma detasez de ceilalti elevi prin eseul pe care l-am avut de realizat la subiectul patru, un profil psihologic al unui personaj prezentat printr-un fragment de roman. Era vorba de profilul unui invingator care se lasa invins doar pentru a evidentia frumusetea jocului de sah", a spus eleva Veronica Mincior. Ea are deja locul asigurat la Facultatea de Psihologie de la Iasi. "Veronica a luptat cu ea, a scos ce avea mai bun si a reusit. Psihologia nu inseamna doar o acumulare de informatii si redarea acestora, ci o sondare a propriului eu. Prin evaluare ii poti cunoaste si intelege mai bine pe ceilalti. Din experienta mea de profesor corector stiam prin ce impresioneaza mai mult o lucrare de psihologie. Trebuie sa fie scrisa cu suflet, teoria sa fie insotita de exemple potrivite si in cuvinte simple sa se exprime profunzimi. Veronica si-a insusit aceste lucruri si le-a valorificat cu succes. O felicit din nou", a spus profesorul de psihologie Toni Martian. Profesorul a mai explicat ca el isi face datoria si pune saminta cunoasterii in toti elevii sai, insa numai atunci cind exista vointa de a reusi, se munceste mult si daca exista si o cultura generala solida se pot obtine performante. La Sociologie, eleva Diana Anghel de la Colegiul "Murgoci", indrumata de profesoara Mariana Martian, a obtinut premiul III, iar elevul Alexandru Mustata tot de la "Murgoci" a obtinut mentiune la Filosofie sub indrumarea profesoarei Eugenia Fratescu. Din lotul care a reprezentat Braila la olimpiadele disciplinelor socio-umane au mai facut parte: Roxana Stoica si Lucia Mustata de la Scoala "Mihai Eminescu" la Cultura civica, Florentina Dumitru de la Colegiul "Balcescu" a participat la Economie, iar la Logica au participat elevele Iuliana Gata de la Liceul de Arta si Valentina Ene de la Colegiul "Balcescu". La Pedagogie a participat eleva Ionela Ivan de la Liceul "Perpessicius".

Trei mentiuni la Istorie, iar la Geografie cele mai proaste rezultate din ultimii ani

La disciplina Istorie lotul brailean, format din sapte elevi, a reusit sa obtina trei mentiuni: Roxana Popescu de la Scoala "Ion Creanga", profesor indrumator Teodora Nedelcu, Anca Negru de la Scoala "Vlaicu Voda", profesor Iane Chitrusca, si Giorgian Gutoiu de la Liceul "Cerna", profesor indrumator Mihai Radulescu. Au mai participat la faza nationala trei elevi de la Colegiul "Murgoci", Andreea Sasu, Corina Gazdoiu si Valentin Stancu, si o eleva de la "Balcescu", Alexandra Oanca.
La Geografie, din pacate, nu s-a obtinut nici un premiu. Inspectorul de specialitate, prof. Catalin Canciu, a spus ca sint cele mai proaste rezultate din ultimii ani si ca aceasta situatie s-a discutat la intilnirea cu profesorii de specialitate. "S-au obtinut punctaje foarte mici la proba practica. Trebuie sa vedem unde gresim si ce putem face ca la anul sa ne intoarcem si noi macar cu un premiu. Vom stringe rindurile si sper sa rezolvam ceva", a explicat inspectorul Catalin Canciu. Din lotul care ne-a reprezentat la Olimpiada de Geografie au facut parte: Alina Hornet, Gianina Oprea, George Cristea, Mihai Dima, Stefan Trasca si Doru Pricope de la "Murgoci", Stefan Otelea de la Scoala "C. S. Aldea" si Alina Caragata de la "Balcescu". Cea mai buna pozitie in clasament a avut-o elevul Mihai Dima de la "Murgoci", pozitia 18 din 50 de concurenti.
Categorie articol: 

Comentarii