Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rezultat de excepţie pentru şahistul Cosmin Teodor Nedelcu

• brăileanul a cucerit două medalii de aur şi una de bronz, clasându-se pe primul loc la turneul de şah rapid online • Matei Grigore, la un pas de podium la şah dezlegări

 

Şahistul brăilean Cosmin Teodor Nedelcu, elev în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” Brăila, a început anul competiţional 2019 cu rezultate de excepţie într-o competiţie oficială, organizată în România,

Concursul Naţional Şcolar de Şah “Elisabeta Polihroniade”, ediţia 2019.

La Băile Olăneşti, judeţul Râmnicu Vâlcea, în perioada 2-10 februarie, Nedelcu a participat la şah clasic, şah blitz şi dezlegări, precum şi la turneul de şah rapid online şi la toate aceste secţiuni a obţinut succese notabile la categoria de vârstă U13.

Şahistul care până anul trecut a fost legitimat la clubul Orizont 64 Brăila, dar care în toamna lui 2018 s-a transferat la Gloria Buzău, a cucerit medalia de aur la şah clasic, unde a acumulat 5.5 puncte şi tot aurul şi l-a adjudecat la şah blitz, unde a totalizat 6.5 puncte. Şahistul brăilean a obţinut medalia de bronz la dezlegări, cu 22,5 puncte, iar la turneul de şah rapid online, cu 4,5 p, a ocupat prima poziţie în clasament.

De menţionat faptul că Nedelcu a terminat neînvins toate turneele pe care le-a disputat la Băile Olăneşti.

La această competiţie, la categoria de vârstă U11, a participat şi un reprezentant al Clubului Orizont 64 Brăila, Matei Grigore, elev în clasa III a la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Brăila. Acesta s-a clasat pe locul al patrulea la proba de dezlegări, iar la turneul de şah online a ocupat poziţia a şasea, la egalitate de puncte cu ocupantul locului al doilea, departajarea fiind făcută după criteriul coeficientului Bucholtz.

Rezultate bune ţinând cont de faptul că şahistul de la Orizont 64 este în primul an când participă la această categorie de vârstă.
Categorie articol: 

Comentarii