Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rezoluţia brăilenilor: Lăsaţi în pace Pădurea Stejaru!

Dezbaterea pe tema defrişării unei porţiuni din pădurea Stejaru s-a finalizat în urmă cu câteva minute. Circa 200 de brăileni au fost prezenţi în sala de festivităţi a Cabanei Stejaru, unde s-a ţinut şedinţa. Cu toţii s-au exprimat ferm împotriva tăierii copacilor, aplaudând cu tărie atunci când cei care au luat cuvântul au cerut ca pădurea să fie lăsată în pace, iar aşa-zişii investitori care vor să defrişeze 6 hectare să renunţe la planurile lor.
În sală s-au aflat reprezentanţi ai societăţii civile, politicieni, studenţi, elevi, simpli cetăţeni. Dintre parlamentari, au venit doar deputatul Marian Dragomir şi senatorul Cătălin Boboc. A fost prezent şi preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Brăila, Viorel Mortu, însă primarul Aurel Simionescu a lipsit.
Organizarea a lăsat mult de dorit. Lipsa unui sistem performant de amplificare a sunetului a făcut ca cei aflaţi în spatele sălii să nu poată auzi ce se discuta în faţă.
La un moment dat, spiritele s-au închis destul de tare din cauza sonorizării execrabile. Cu toate acestea, şedinţa a mers mai departe, iar reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului au consemnat toate opiniile exprimate. Următorul pas este luarea unei decizii în privinţa acordării sau nu a avizului de mediu pentru scoaterea din fondul forestier a 13 hectare şi trecerea acestora în intravilanul comunei Chiscani, asfel încât, pe aproape jumătate din această suprafaţă, mai exact pe 6 ha, să se poată tăia copacii în vederea ridicării unor construcţii. Detalii în ediţia de mâine a cotidianului nostru.

 
Categorie articol: 

Comentarii