Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Revolutie pe piata gunoaielor

Primaria vrea sa rezilieze contractul de asociere incheiat intre CLM, Directia de Administrare si Gospodarire Locala, operatorii de salubritate si firma detinatoare a gropii ecologice "Tracon". Printre motivele invocate de catre municipalitate se afla si faptul ca primaria a pierdut unul dintre terenurile cu care a intrat in asociere, acesta fiind retrocedat, in urma cu aproape doua saptamini.
Din explicatiile oferite de viceprimarul Lucian Tilea, un motiv in plus pentru rezilierea contractului ar fi si faptul ca groapa ecologica nu poate asigura depozitarea unora dintre deseuri, conform noilor reglementari: "Noi putem rezilia contractul si pentru faptul ca firma nu poate asigura, asa cum ne-a informat, depozitarea materialelor electronice si electrotehnice, conform noilor cerinte in domeniu. Noi am pregatit un proiect tehnic, caietul de sarcini, in vederea scoaterii la licitatie a serviciului de salubritate. Il vom prezenta primarului. In ceea ce priveste rezilierea unilaterala, lucrurile sint pregatite, urmeaza o intilnire cu toate partile". Acesta a mai adaugat ca, desi mai exista unele datorii ale DAGL catre "Tracon" sau catre operatori, acestea nu pot afecta rezilierea contractului.

Obiectivul Primariei: pretul neschimbat in urmatorii cinci ani

Cu aceasta ocazie, primarul Constantin Cibu a tinut sa precizeze ca se are in vedere construirea la Braila a unei statii de sortare a deseurilor, care va prelua in prima faza gunoiul adunat de la populatie, urmind ca doar ceea ce nu poate fi reciclat sa fie depus la groapa ecologica. "Avem citeva firme care vor sa infiinteze o statie de sortare a deseurilor menajere. De la aceasta, doar 30% dintre gunoaie vor ajunge la groapa ecologica. Restul va fi recuperat. Sint doua firme serioase, care au trimis scrisori de intentie. Noi le vom pune la dispozitie o suprafata de teren corespunzatoare. Investitia va fi acoperita in intregime de ei, cu conditia ca plata pentru depozitare sa nu depaseasca costurile actuale. Apoi, relatia intre groapa de gunoi si statie e problema lor. Operatorii vor duce deseurile la statie unde se sorteaza, iar statia va duce la groapa ce mai ramine. Obiectivul nostru e ca pretul sa nu depaseasca pretul actual in urmatorii 5 ani".
Totodata, Cibu a adaugat ca se discuta foarte serios scoaterea la licitatie a actiunilor pe care Primaria le detine inca la societatea "ECO", societate care, dupa declaratiile repetate ale acestuia, nu aduce nici un profit municipalitatii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii