Mergi la conţinutul principal

Revoluţionarii brăileni, dezamăgiţi de starea actuală a naţiunii. Degeaba au murit tinerii aceia frumoşi acum 28 de ani!

• susţine Florin Duret, preşedintele uneia dintre organizaţiile importante ale revoluţionarilor brăileni

 

La 28 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, care au pus Brăila pe harta sângeroasă a oraşelor martir, revoluţionarii brăileni spun răspicat că România nu e nici pe departe pe drumul cel bun, că libertate, corectitudine, echitate sunt cuvinte fără niciun conţinut pentru cei care ne conduc destinele. Spun că degeaba au murit tineri la Revoluţia din '89 pentru un ideal total pervertit de clasa politică în lupta pentru putere. “Cum să putem spune că suntem mai bine ca popor decât acum 28 de ani? Toţi vedem ce se întâmplă, nu mai departe de zilele acestea, cu toate frământările politice pe marginea modificării legilor justiţiei. Toţi constatăm cum de la an la an parcă ne afundăm tot mai mult în probleme financiare care par fără scăpare. Noi am ieşit atunci la Revoluţie din dorinţa de a răsturna o dictatură. Din păcate, devine tot mai evident că avem parte tot de un fel de dictatură. Degeaba frământările şi protestele de acum ale societăţii civile din toată ţara la adresa clasei politice: din păcate tinerii n-au venit la vot ca să poată înlătura pe cale democratică un partid problemă pe care acum îl hulesc. De fapt, realizez cu profundă îndurerare că degeaba au murit acei tineri frumoşi la Revoluţie. Sacrificiul lor s-a dovedit în van chiar şi acum, la 28 de ani de la evenimentele din '89. Şi atunci, cum să putem spune că suntem mai bine?”, ne-a declarat Florin Duret, preşedintele Asociaţiei Oraş Martir Luptătorii din Decembrie 1989 Brăila.

Reamintim că Brăila a fost declarat “oraş martir” în contextul în care, în decembrie '89, au murit 42 de oameni şi alţi aproape 100 au fost răniţi. De altfel, anul acesta, în martie, a fost deschis la Brăila, de către Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD) şi Asociaţia Uniunea Revoluţionarilor Brăila 1989, un Centru Regional de Cercetare şi Comunicare a Revoluţiei din 1989. Scopul acestei entităţi este acela de a realiza, printre altele, cronica exactă a tuturor evenimentelor derulate în judeţul nostru în decembrie 1989.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro