Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Revolta violenta izbucnita la o inchisoare din Brazilia

Peste 200 de persoane au fost luate ostatice intr-o inchisoare din statul brazilian Rondonia, din regiunea amazoniana, detinutii cerind ca in schimbul eliberarii lor sa fie aprobata intoarcerea unuia dintre liderii lor, transferat recent intr-un alt penitenciar, relateaza BBC News online.
Revolta a izbucnit in timpul orelor de vizita din ziua de Craciun, cind 207 persoane - toate rude ale detinutilor - au fost luate ostatice sub amenintarea cutitelor, au afirmat autoritatile locale.
Liderii rebeliunii cer intoarcerea lui Ednildo Paulo de Souza, unul dintre cei mai celebri colegi ai lor de inchisoare, care este acuzat ca ar fi organizat o revolta, anul trecut, in acelasi penitenciar, si ca ar fi decapitat patru detinuti.
Un numar de 150 de politisti brazilieni inarmati au inconjurat inchisoarea, iar negocierile pentru eliberarea ostaticilor au inceput.
Un purtator de cuvint al autoritatilor statale a declarat ca acestea nu au in vedere luarea cu asalt a penitenciarului, insa au sistat alimentarea cu apa, energie electrica si alimente, pentru a determina rapitorii sa renunte la actiune.
Asemeni multor alte inchisori din Brazilia, penitenciarul din Rondonia este supraaglomerat. Centrul de detentie a fost conceput pentru a gazdui 350 de detinuti, dar aici se afla, in prezent, circa 1.200 de persoane, aproape toate banuite ca ar participa la revolta.
In aprilie 2004, o actiune similara izbucnita in aceeasi inchisoare si care a durat cinci zile s-a soldat cu moartea a 14 detinuti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii