Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Revenirea în Liga a II-a, obiectivul Daciei Unirea

• Suntem pregătiţi să abordăm acest campionat din toate punctele de vedere” a spus într-o conferinţă de presă, Florentin Petre  • echipa brăileană are un lot de 24 de jucători dar mai aşteaptă întăriri • meciurile de acasă se vor disputa tot la Însurăţei • miercuri, Dacia Unirea va juca în Cupă la Flacăra Mihail Kogălniceanu, iar sâmbătă, în campionat, la Avântul Valea Mărului”

 

Prima echipă din judeţul Brăila care activează în Liga a a III-a şi care şi-a prezentat noutăţile din lot, respectiv obiectivul pentru sezonul competiţional 2020-2021, a fost Dacia Unirea.

Evenimentul a avut loc în cadrul unei conferinţe de presă organizate de clubul brăilean. Dacia Unirea a fost reprezentată de antrenorul principal şi managerul clubului, Florentin Petre, directorul sportiv, Andrian Andrei şi jucătorii Robert Vîlceanu şi Cosmin Zanfir.

Cu acest prilej, Florentin Petre a spus că, în mare, lotul echipei este acelaşi din prima etapă a returului sezonului trecut. Că au venit câţiva fotbalişti şi că au mai fost promovaţi şi câţiva juniori din propria pepinieră. Dar a vorbit şi despre startul noului sezon competiţional.

“Suntem pregătiţi să abordăm acest campionat din toate punctele de vedere. Avem un lot de 24 de jucători. În proporţie de 90% lotul este acelaşi ca înainte de prima etapă a returului, cea din martie, care de fapt a fost şi ultima a campionatului 2019-2020, care a fost îngheţat din cauza pandemiei de coronavirus. Avem şi în acest an susţinerea financiară a Consiliului Judeţean, a domnului Onosă, fapt pentru care am putut să facem şi achiziţii. Ca noutăţi, ar fi vorba despre Vîlceanu, pe care de mult mi-l doream la echipă, Cocîrlă şi Păvălache şi am promovat alţi juniori din pepiniera clubului. Suntem în tratative avansate cu un alt jucător dar deocamdată nu s-a semnat contractul, probabil că acesta va fi finalizat înainte de începutul campionatului. Primul meci oficial îl vom disputa pe 9 septembrie, în prima etapă naţională a Cupei României, la Flacăra Mihail Kogălniceanu, formaţie din Liga a IV-a a judeţului Tulcea, iar sâmbătă vom juca în campionat, la Avântul Valea Mărului”, a declarat Florentin Petre.

Sursa citată a mai spus că seria din care face parte Dacia Unirea este una puternică, echilibrată. Iar ca obiectiv pentru acest sezon ar fi promovarea în Liga a II-a.

“Avem o serie echilibrată cu câteva echipe care au bugete mari, condiţii de pregătire foarte bune care şi-au exprimat deja dorinţa de a promova. Dar şi noi avem un lot care ne va permite să ne batem la promovare”, a mai comentat Florentin Petre.

Cu acest prilej Adrian Andrei a venit cu câteva completări. Directorul sportiv al Daciei Unirea a spus că Dacia Unirea va juca meciurile de acasă tot la Însurăţei, a menţionat numele antrenorilor de la Centrul de copii şi juniori şi pe cele ale tehnicienilor de la echipa a doua.

“Avem sprijinul celor de la Însurăţei, tot acolo vom disputa partidele de pe teren propriu. Dar vă spun sincer că abia aşteptăm să revenim acasă, adică pe Municipal. Ca şi în sezonul trecut, avem şi echipa a doua, care va evolua în Liga a IV-a şi va fi coordonată de antrenorii Vasile Darie şi Adrian Baldovin. Avem trei antrenori la copii şi juniori, toţi foşti fotbalişti la Dacia Unirea, Iulian Bogoş, Cătălin Stănciulescu şi Victor Olenic. Sper să fie un sezon reuşit iar la finalul lui să revenim în Liga a II-a”, a punctat Adrian Andrei.

Şi cei doi jucători prezenţi la conferinţa de presă, Robert Vîlceanu şi Cosmin Zanfir, au spus că obiectivele lor coincid cu cel al echipei, adică revenirea în Liga a II-a.
Categorie articol: 

Comentarii