Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reuniune de clasa dupa 50 de ani

Anghel Antonia, Coman Nita ... nume, dupa nume, toate au fost rostite, soptit, de fosta invatatoare, Sofia Capatana, la intilnirea de 50 de ani cu prima sa generatie de elevi. Nu toti au raspuns, unii locuind mult prea departe de satul natal, altii find de mult plecati in lumea celor drepti.
"A fost o intalnire neobisnuita, extrem de emotionanta, nu dupa 10 sau 20 de ani, ci dupa 50 de ani de la absolvire", ne-a marturisit, vizibil marcata de eveniment Viorica Novac, fosta eleva la scoala din comuna Spiru Haret. Aceasta, impreuna cu Gheorghe Paraschiv, au avut, de fapt, initiativa de a organiza reintilnirea cu fostii colegi. Intilnirea a avut loc intr-un cadru festiv in sala clasei a IV-a a scolii din comuna unde acestia au invatat, pusa la dispozitie de catre actuala directoare a scolii, Georgeta Paraschiv.
La ora 11.00, doar 14 din cei 33 de fosti elevi erau clasa si dupa ora de curs in care invatatoarea Sofia Capatana a strigat catalogul si a facut citeva aprecieri despre fiecare elev prezent, a sunat clopotelul.
"Emotiile au fost mari, pe deplin justificate, deoarece este satul in care ne reintoarcem de fiecare data cu mare drag, satul care ne-a leganat pasii copilariei, si nu putem uita acest lucru. Au fost niste momente exceptionale, am depanat amintiri... Este unica aceasta intilnire. Doamna invatatoare a fost emotionata pina la lacrimi, i-am daruit o coronita de flori si o felicitare, intrucit de-a lungul activitatii sale dinsa numai a inminat coronite, nu a si primit", a mai spus Viorica Novac. Dupa intilnirea de la scoala, grupul s-a retras la casa parintilor acesteia, reuniunea prelungindu-se pina la ora 18.00.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii