Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Retro" - o felie complexa de viata

Joi, de la ora 18,30, in Sala Mare a Teatrului "Maria Filotti", se va juca o comedie: "Retro" de Aleksandr Galin, prezentata de Teatrul "Fani Tardini" din Galati. Rolul principal este interpretat de actorul brailean Bujor Macrin. "Regizorul ma stia pe mine de pe vremea facultatii, dar nu am avut legaturi cu el in timp. La teatrul din Galati nu aveau un om de virsta mea, asa cum voia el sa fie personajul. Actorii de acolo ori mergeau prea mult pe comic, ori prea mult pe dramatic. Si atunci m-a chemat pe mine. Nici nu a facut vreo auditie, m-a luat din prima", a spus actorul Bujor Macrin.
Actiunea din "Retro" se petrece intr-o Rusie aflata sub puternica influenta a comunismului. Bujor Macrin interpreteaza un personaj aparent acrit de viata. A ramas singur pe lume; sotia i-a murit cu multi ani in urma, iar prietenul cel mai bun, de doar doua saptamini. Mai mult, fata lui, casatorita cu un om de afaceri de la o consignatie care comercializa mobila veche, stil, alearga dupa bani, are alte valori decit cele ale tatalui. "Iubea porumbeii, soarele, riul, dar cu oamenii pusi pe capatuiala nu avea ce sa vorbeasca. Si atunci acesti oameni au vrut sa-l insoare. Au venit trei pretendente: o fosta balerina, careia ii era frica sa mai dea telefoane, caci la cine suna afla ca murise; o fosta infirmiera la spitalul de nebuni; si cea de a treia care avea un baiat fara nici un orizont. E o piesa despre oameni, o drama foarte comica. Acesti oameni, in dorinta lor de a trai, de a se bucura de ce nu au, sint comici. O piesa foarte calda, despre oameni simpli pe care nu-i ia nimeni in seama", a explicat Bujor Macrin. Alaturi de actorul brailean evolueaza trei actrite pe care le-a caracterizat ca fiind exceptionale: Ioana Citta Baciu, Liliana Lupan si Svetlana Friptu.
Regia spectacolului si versiunea scenica este semnata de Mircea Cornisteanu, despre care criticul de teatru Natalia Stancu a spus ca face o demonstratie a complexitatii feliei de viata din piesele scriitorului rus Alksandr Galin. Din distributie mai fac parte: Carmen Albu si Lucian Pinzaru. Scenografia este semnata de Viorel Penisoara Stegaru, iar ilustratia muzicala, de Mircea Cornisteanu.
Categorie articol: 

Comentarii