Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Retea judeteana pentru evidenta persoanelor

Daca pina acum, la nivelul celor patru servicii de evidenta a persoanei, respectiv Braila, Faurei, Ianca si Insuratei, se lucra doar cu baze de date locale, in perioada urmatoare va exista o retea judeteana de comunicatii intre aceste institutii. Realizarea unei astfel de retele a fost posibila prin intermediul unui proiect lansat de Consiliul Judetean Braila, in parteneriat cu Asociatia Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila Braila, beneficiarul fiind Serviciul Public Comunitar Judetean de Evidenta a Persoanelor Braila (SPCJEP).
Proiectul intitulat "Retea judeteana de comunicatii pentru evidenta persoanelor si conectare la Reteaua de Comunicatii Integrate Voce - Date a Ministerului Internelor si Reformei Administrative" vizeaza punerea in aplicare a legislatiei in vigoare in domeniul evidentei persoanei prin integrarea informationala a sistemelor de stocare si prelucrare a datelor referitoare la persoane. Acesta este finantat in cadrul Programului "Fondul de Modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local III - IV", bugetul total al proiectului fiind de 75.105, 68 euro din care 66.105,68 reprezinta contributia Uniunii Europene. Prin crearea acestei retele judetene de comunicatii, va creste calitatea serviciilor de evidenta a persoanei din judetul Braila, din punct de vedere al eficientei si eficacitatii utilizarii resurselor materiale si nemateriale. Cu ocazia lansarii proiectului, presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a transmis urmatorul mesaj: "Proiectul vine in sprijinul SPCJEP Braila in procesul de modernizare si descentralizare a activitatii acestuia, printr-o solutie informatica de integrare intr-un mediu national securizat de gestionare si circulatie a datelor personale. In fapt, investitia vizeaza o mai buna deservire a cetateanului prin reducerea duratei de asteptare si evitarea deplasarilor pentru obtinerea documentelor de identitate".
La rindul sau, seful SPCJEP Braila, comisar Livia Damian, a declarat ca dotarea institutiei a fost mai precara si astfel s-a propus constituirea acestei baze de date la nivel de judet, mergindu-se pe proiect Phare, intrucit nu existau fonduri pentru asa ceva. Astfel, informatia va fi transmisa mult mai rapid, reteaua judeteana de comunicatii fiind un mic pas catre crearea bazei Schengen, ce va cuprinde anumite persoane care intereseaza comunitatea, cum ar fi cele care au comis infractiuni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii