Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Resuscitarea boxului brăilean

Ideea îi aparţine lui Vasile Câtea, vicepreşedintele Federaţiei Române de Box, care, în acest moment, este şi preşedintele interimar al acestui for. Proiectul se va realiza printr-o colaborare cu conducerea locală.

Ieri, Vasile Câtea a fost la Brăila şi a purtat o discuţie cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu, discuţie în cadrul căreia s-au abordat toate criteriile colaborării pentru realizarea primului Centru Naţional de Formare la box din România. În urma discuţiilor, din punctul de vedere al şefului FR Box, lucrurile au pornit-o pe făgaşul dorit. Dacă soluţia va fi viabilă, ea va fi copiată şi de alte oraşe din ţară, iar în felul acesta se poate asigura materia primă la loturile naţionale, pentru ca ţara noastră să redevină o forţă în boxul european şi mondial amator.

"Este o idee mai veche a mea, şi la Brăila se pare că am găsit colaboratori serioşi. Am discutat cu preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu şi o vom pune în aplicare. Vor fi selectaţi 10 copii, cărora Consiliul Judeţean le va asigura cazarea şi masa la LPS, cam 4-5 milioane de lei vechi pentru fiecare sportiv, iar de pregătirea lor se vor ocupa antrenorii de la CSM. Clubul brăilean le va asigura acestora calendarul competiţional, iar FRB dotările de care au nevoie, echipament, mănuşi de box etc. Din aceste centre vom selecta apoi copii pentru loturile naţionale. Brăila are tradiţie în box şi sunt convins că, printr-o colaborare între CJ, DSJ, CSM şi IŞJ, această disciplină sportivă va redeveni ceea ce a fost odată în oraşul de la Dunăre", a declarat Vasile Câtea.

În viziunea şefului FR Box, acest proiect poate demara imediat după gala amicală bilaterală de box dintre loturile naţionale de seniori ale României şi Turciei, care va avea loc pe data de 29 mai, aceasta fiind ultima repetiţie a pugiliştilor din cele două ţări înaintea Campionatului European ce se va derula la Moscova luna viitoare. Competiţia va fi organizată de FR Box în colaborare cu DSJ, CSM şi cu sprijinul Consiliului Judeţean.

Pe ringul care va fi amplasat la sala Polivalentă vor urca şi o serie de pugilişti brăileni juniori de la tineret, care îşi vor încrucişa mănuşile cu o serie de sportivi valoroşi din ţară, de la aceleaşi categorii de vârstă.

"Suntem în faza de finalizare a discuţiilor şi cred că, printr-un eveniment reuşit pe 29 mai, proiectul de la Brăila va demara. Acest oraş, care i-a propulsat în marea performanţă pe fraţii Cuţov, Niţă Robu, Alexandru Giurgiu, Costică Dafinoiu şi mulţi alţii, va reveni acolo unde îi este locul, în elita boxului românesc", a mai adăugat Vasile Câtea.
Categorie articol: 

Comentarii