Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Respingerea moţiunii de cenzură, deloc surprinzătoare pentru Ionel Alexandru

• fostul senator brăilean Ionel Alexandru a făcut un comentariu politic, marţi, cu câteva ore înainte de votul din Parlament, pe tema moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă • Alexandru a vorbit despre influenţa baronilor locali ai PSD, declinul social-democraţilor, dar şi despre strategiile celor din Opoziţie

 

Fostul senator brăilean Ionel Alexandru nu s-a arătat deloc suprins de faptul că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă nu a trecut, marţi, în Parlament. Acesta a dorit să facă un comentariu politic exact  înainte de votul din plen, când a şi dat drept sigur faptul că încercarea Opoziţiei de a schimba actualul Guvern este sortită eşecului în contextul în care partidele din afara celor de guvernământ nu au ajuns la un numitor comun.

“Astăzi (n.r. - marţi) Opoziţia speră ca PSD-ul să cedeze puterea fără luptă. Acesta, PSD-ul, cum e şi normal, bănuieşte că va pierde Alegerile Parlamentare din 2020 din cauza eroziunii puterii, iar baronii PSD-ului vor să profite la maximum de puterea dată în urma alegerilor din 2016. Adică să îşi încheie mandatul de patru ani. De aceea, îşi vor forţa pe toate căile parlamentarii proprii să îşi susţină Guvernul, aşa că din punctul meu de vedere moţiunea aceasta nu va trece, cum nu au trecut nici celelalte”, a declarat Alexandru, cu precizarea că speranţa baronilor social-democraţi din teritoriu este aceea de a reabilita PSD după “Epoca Dragnea”, care a fost marcată de eşecul Alegerilor Europarlamentare.

“Cu această ocazie toată lumea a văzut că PSD-ul a primit un picior în fund. Părerea mea este că, din cauza eroziunii puterii, vor pierde prezidenţialele din această toamnă, iar la alegerile locale din vara anului 2020, din punctul meu de vedere, cred că sunt pe muchie de cuţit. Aşa cum s-a văzut la alegerile recente, marile oraşe sunt pierdute şi rămâne de văzut cât procent va mai pierde PSD-ul în micile localităţi. Mă refer la oraşele şi comunele unde mai deţin puterea. Oricum, cred că vor intra în Opoziţie, pentru că, aşa cum a constatat toată lumea, au guvernat întocmai ca haiducul Toma Alimoş. În paranteză fiind spus, când îl urmăreau turcii, Toma Alimoş arunca galbenii ca turcii să se repeadă să îi adune şi el să fugă mai departe. Revenind, aşa face şi PSD-ul. A aruncat cu bani în stânga şi în dreapta ca să cumpere electoratul. Dar, între timp, aşa cum s-a văzut, electoratul nu se mai lasă cumpărat, deoarece a devenit mai bine informat şi mai ales cei care erau nehotărâţi au fost foarte mult influenţaţi de diabolizarea lui Dragnea care şi-a făcut efectul scontat”, a mai adăugat sursa citată.

Alexandru a vorbit şi despre strategia actuală a partidelor de Opoziţie, precizând că din punctul său de vedere faptul că USR-iştii nu au dorit să preia Guvernarea, pentru a nu “scoate castanele din foc cu mâna lor”, este un lucru bun. Chiar şi aşa, ex-senatorul a adăugat că nu poate înţelege abordarea PNL-iştilor, care, deşi au susţinut că vor puterea, în realitate nu prea au acţionat ca atare.

“De fapt, aşteaptă valul puterii care îi va aduce la guvernare pe votul negativ care va fi în 2020, dacă totuşi PSD-ul nu găseşte soluţii să se reabiliteze cât de cât. Dar oricum PSD-iştii nu vor mai câştiga puterea. Mă refer la Alegerile Parlamentare din România”, a conchis Alexandru.

Reamintim că moţiunea de cenzură intitulată “Guvernul Dancilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot” a picat marţi la vot. Opoziţia a avut 200 din cele 233 de voturi necesare. Au existat şi 7 voturi împotrivă şi 3 abţineri, asta în condiţiile în care cei de la PSD şi ALDE nu au votat deloc. Ei au asigurat prezenţa, dar nu s-au ridicat din bănci, procesul fiind supravegheat de la tribună Parlamentului de Olguţa Vasilescu.
Dacă Opoziţia a acuzat guvernarea PSD-ALDE că a dat numeroase ordonanţe de urgenţă toxice ce au îngenuncheat justiţia şi au scumpit viaţa românilor, Viorica Dancilă s-a aparat în Parlament spunând că opozanţii săi spun doar metafore şi sloganuri şi vor să aducă austeritatea în România, în timp ce ea a adus o prosperitate cum românii nu au mai văzut: “Avuţia românilor a ajuns la recordul maxim al ultimilor 10 ani!”. În plus, Dancilă a acuzat Opoziţia că nu are un plan pentru a prelua guvernarea, ci vrea să arunce România în haos. În replică, PNL i-a răspuns că nu au la acest moment un program de guvernare pentru că ar dura 6 luni doar că să repare ce a făcut PSD-ALDE.
Categorie articol: 

Comentarii