Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

RESPECT, Domnule Mihai Tudose!

Marţi, pe 29 ianuarie, deputatul brăilean Mihai Tudose, fost prim-ministru al României, a părăsit barca putredă a Partidului Social Democrat. Sincer-vorbind, vestea că fostul preşedinte al organizaţiei PSD Brăila a anunţat printr-un mesaj public că după 27 de ani în care a slujit idealurile social-democraţilor, acum, în cel de al 12-lea ceas, a decis să rupă legăturile cu partidul de marionete condus de Liviu Dragnea nu m-a surprins. Deşi nu ne-am intersectat în prea multe împrejurări şi nici nu ne-am făcut niciodată confesiuni, îl percepeam pe Mihai Tudose ca pe un politician vertical, cu simţul măsurii şi cu respect faţă de cei care l-au votat, dar şi faţă de brăilenii pe care i-a reprezentat. Eu, care nu l-am votat şi care nu pot să înghit minciunile şi manevrele pesediste, realizam că, în limitele trasate de partidul de guvernământ, Mihai Tudose reuşea totuşi să transmită faptul că nu era plămădit din acelaşi aluat cu lingăii lui Dragnea. Aşteptam de la o zi la alta ca el, dar şi alţi reprezentanţi ai social-democraţilor brăileni, oameni care ar putea scoate oraşul şi judeţul nostru de pe harta celor trei trandafiri, să rupă rândurile şi să spună lucrurilor pe nume, că aşa nu se mai poate. Să spună deschis că în ultima perioadă, sub guvernul condus de analfabeta Viorica Dăncilă, în care Justiţia este făcută de un ministru slugoi, care face legile ţării după interesele unui grup mafiot, România face paşi repezi spre instaurarea unei noi dictaturi.     

“Chiar şi în cele mai grele momente prin care a trecut PSD am avut speranţa că lucrurile se vor îndrepta. Astăzi, această speranţă a dispărut după ce în ultimul an am constatat cu tristeţe că o parte din actuala echipă de conducere a partidului a înlocuit agenda publică cu agende personale, că orice încercare de dialog şi dezbatere internă a problemelor reale ale României nu este luată în seamă. Că orice încercare de democratizare a deciziilor politice este sortită eşecului. Cred cu tărie că priorităţile, dezbaterile interne trebuiau să fie despre spitale şi sistemul de sănătate, şcoli şi educaţie, infrastructură şi reformă administrativă. Despre parcursul european al României. Despre parteneriatele strategice. Şi da, şi despre Justiţie. Dar despre o justiţie corectă şi pentru oameni. Nu doar pentru «unii oameni»...”  şi-a explicat Mihai Tudose decizia de delimitare faţă de partidul infractorului Dragnea şi hotărârea de a se alătura echipei PRO România, împărtăşind  în continuare valorile democratice de stânga alături de echipa lui Victor Ponta. Cu siguranţă, gestul lui Mihai Tudose putea fi făcut în urmă cu un an...

Nu ştiu dacă fostul premier ar fi reuşit atunci să strângă în jurul lui nucleul unei alte formaţiuni politice, dar dacă da, sunt sigură că România nu s-ar fi căptuşit cu o analfabetă la cârma Guvernului şi cu nişte miniştri gângavi, care au reuşit să ne facă de râsul Uniunii Europene. În momentul de faţă, zarurile au fost aruncate, iar mulţi dintre reprezentanţii PSD, nemulţumiţi de conducerea partidului condus de Dragnea şi de gaşca lui de infractori ar putea să se întrebe ce vor pentru alegătorii lor sau pentru binele acestui oraş şi judeţ şi să ia o decizie. Şi, nu în ultimul rând, demisia lui Mihai Tudose ar trebui să dea de gândit şi alegătorilor brăileni, care vor merge la urne.    

Când un politician care a slujit 27 de ani Partidul Social Democrat constată cu amărăciune că, sub actuala guvernare, speranţa a dispărut, noi ce mai putem spune? Pentru sinceritate şi pentru gestul făcut, RESPECT, Domnule Mihai Tudose!
Categorie articol: 

Comentarii