Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reprezentantii guvernului vor sa modifice ordonanta care interzice cumulul pensiei cu salariul

Presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, a declarat, ieri, la finalul intilnirii de la Ministerul Muncii, ca reprezentantii Guvernului au afirmat ca vor sa modifice OUG nr. 230 care interzice cumulul pensiei cu salariul, in acest sens urmind sa fie consultati si partenerii sociali.
Intrebat despre OUG 230 din 30 decembrie 2008, care prevede ca pensionarii angajati intr-o institutie publica trebuie sa aleaga intre pensie si salariu, fara a mai avea posibilitatea sa cumuleze aceste venituri, liderul Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, a spus ca, ministrii prezenti la discutiile de la Ministetrul Muncii au afirmat ca vor sa modifice acest act normativ si ca se vor consulta si cu partenerii sociali.
Totodata, presedintele BNS a mai spus ca sindicalistii au sustinut in cadrul discutiilor cu reprezentantii Guvernului ca masura luata prin acest act normativ este corecta ca principiu, dar ca trebuia sa vizeze doar anumite sectoare.
Dumitru Costin a precizat ca nu s-au discutat elemente concrete in acest sens, dar ca ministrii au confirmat faptul ca OUG nu a avut nota de fundamentare in momentul in care a fost aprobata.
Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Marian Sirbu, s-a intilnit, miercuri, cu sindicatele si patronatele pentru a discuta despre combaterea efectelor crizei economice. La intilnire au mai participat ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea si ministrul Internelor, Gabriel Oprea.
Ministrul Sanatatii, Ioan Bazac, a propus premierului Emil Boc prelungirea contractelor de munca incheiate cu medicii pensionari pina la momentul in care posturile pe care acestia sint incadrati vor fi ocupate prin concurs. Si ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat ca incearca sa gaseasca solutii pentru pensionarii din sistem afectati de aceasta ordonanta.
Liderul Confederatiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat ca ideea lansata de ministrul Muncii, Marian Sirbu, de a plafona cumulul pensie-salariu ar fi o masura discriminatorie, ca si in cazul indemnizatiei pentru cresterea copilului. In opinia lui Hossu, OUG 230 ar trebui discutata intr-o comisie tehnica, care sa rezolve disfunctionalitatile.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii