Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reprezentantii clubului TC Venus si-au realizat obiectivele la nationalele de tenis

La Campionatele Nationale de tenis rezervate categoriei de virsta 12 ani care s-au incheiat, ieri, la Bucuresti, Florina Zaharia,
reprezentanta clubului TC Venus, a avut o prestatie foarte buna si s-a calificat intre primele patru jucatoare din tara.
Calificata direct pe tabloul principal, de 64 de jucatoare, eleva antrenorului Gheorghe Goleanu a cistigat rapid, in doua seturi, 6-1 6-2, primul meci, disputat in compania Cristinei Onoriu din Piatra Neamt. In turul al doilea, Zaharia a trecut tot in doua seturi, 6-4, 6-1 de campioana de 10 ani de anul trecut, Andreea Gradinaru din Bucuresti, iar in turul al treilea a invins-o cu 6-1, 6-4 pe bucuresteanca Cristina Ene.
Nici in cel de al patrulea tur tenismena braileana nu a avut emotii si a dispus cu 6-3, 6-3 de Laura Ene din Piatra Neamt si astfel a ajuns intre primele patru jucatoare de la aceasta categorie de virsta, faza a competitiei in care s-a jucat sistem turneu.
In primul ei meci din ultimul act, Zaharia a cistigat primul set cu 7-6 dar l-a pierdut pe al doilea cu 3-6 iar setul decisv a fost cistigat cu 6-0 de jucatoarea din Cluj, Ilka Cseregi.
Simbata, Florina Zaharia a pierdut, 2-6, 3-6, in fata numarului unu de pe plan national la aceasta categorie de virsta, Irina Bora, din Timisoara, iar ieri dimineata, in ultimul joc, cel a carui miza a fost medalia de bronz a incheiat tot cu o infringere, 3-6, 6-7 in fata bucurestencei Bianca Rotariu.
In urma celor trei esecuri consecutive, Florina Zaharia a ocupat locul al patrulea.
"Tinind cont de locul ocupat pot spune ca noi ne-am indeplinit obiectivul, insa avind in vedere nivelul competitiei, nu. La aceasta editie a nationalelor, Florina trebuia sa cucereasca medalia de argint. Acum o vom lua de la capat, ne vom pregari cu o mai mare intensitate si speram ca la viitoarele concursuri rezultatele acestor copii sa se imbunatateasca", a declarat antrenorul Gheorghe Goleanu.

Petcu si Halici au iesit din turul al doilea

La editia din acest an a nationalelor, TC Venus a mai avut doi reprezentanti pe tabloul principal, Luiza Petcu si George Halici insa ambii au fost eliminati inca din turul al doilea.
Daca Petcu ar fi putut sa treaca totusi in faza urmatoare, deoarece a avut o adversara apropiata ca valoare, in schimb George Halici l-a avut de infruntat in turul secund pe favoritul numarul opt, Alexandru Grojescu, un jucator foarte incomod. Halici a fost totusi la un pas de o surpriza. El a cistigat primul set cu 6-4 si l-a pierdut pe al doilea cu 6-7 dupa ce a condus cu 4-2. In setul decisiv istoria s-a repetat, braileanul a avut un start bun si conducea cu 3-0 insa lipsa de experienta competitionala si-a spus din nou cuvintul si a pierdut cu 3-6.
"Halici nu a jucat rau deloc dar s-a vazut ca nu are experienta in astfel de competitii. Cu o mai mare concentrare in joc el ar fi putut sa treaca in turul al treilea insa oricum el si-a atins obiectivul pe care si l-a propus", a mai adaugat Gheorghe Goleanu.
Categorie articol: 

Comentarii