Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reprezentanti ai clubului Orizont 64 au participat la un puternic turneu international

La mijlocul acestei luni, la Predeal s-a desfasurat cel mai puternic turneu de sah din sud-estul Europei atit din punct de vedere al fondului de premiere cit si al valorii participantilor.
In turneul principal au participat 175 de sahisti din 10 tari, printre ei aflindu-se 17 mari maestri internationali si 40 de maestri internationali.
Primele trei locuri au fost adjudecate de Evgheny Gleizarov (Rusia), cu Elo 2562, Evgheny Svevsnicov (Letonia), Mihail Ulibin (Rusia) iar pe pozitia a patra s-a clasat cistigatorul openului de sah rapid de la Braila, George Grigore.
Printre cei 175 de concurenti s-au numarat si doi reprezentanti ai clubului de sah Orizont 64, Dragos Martian si Cristian Mures, insotiti de antrenorul si vicepresedintele clubului, Ionel Balcan.
In virsta de 13 ani, Dragos Martian, cotat drept al 165-lea sahist din concurs, cu un coeficient intervaloric de 478 - categoria a III-a, a avut o evolutie foarte buna, reusind sa cistige patru din cele cinci partide disputate in compania seniorilor. In urma acestei prestatii micutul sahist brailean a acumulat 250 de puncte CIV si a reusit sa obtina direct categoria I, el fiind la ora actuala cel mai tinar jucator la aceasta categorie din ultimii patru ani din Braila.
Celalalt sahist brailean, Cristian Mures, a obtinut 4,5 puncte si s-a clasat pe locul al doilea in clasamentul jucatorilor cu CIV, obtinind totodata si titlul de candidat maestru.
In turneul secundar, Adrian Gojan si Bogdan Capatina au avut o misiune dificila intr-o grupa unde a trebuit sa infrunte finalistii de la campionatele nationale, sahisti cu virste cuprinse intre 10 si 12 ani si cu categorii superioare. Punctajele pe care le-au obtinut cei doi le-au asigurat pozitii la jumatatea clasamentului.
"Ma bucur ca in Braila a aparut o noua generatie de sahisti care demonstreaza in fiecare turneu la care participa ca au un potential deosebit si capacitatea de a avansa extrem de rapid in categorii superioare. Rezultatele acestui concurs au fost deosebit de bune si sper ca si pe viitor sa putem participa la astfel de turnee pentru ca numai prin meciuri oficiale, in competitii puternice creste valoarea sportivilor", a declarat Ionel Balcan.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii