Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reprezentanta judetul Bistrita Nasaud este cea mai buna echipa de handbal de gimnaziu din mediul rural

Etapa finala a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar la handbal pentru echipele de gimnaziu din mediul rural, desfasurata in sala Liceului cu Program Sportiv din Braila, a fost cistigata de echipa Scolii "Florian Porcius" din Rodna, judetul Bistrita Nasaud.
Cel mai spectaculos meci al acestui turneu a fost cel care a deschis competitia, avind drept protagoniste echipa judetului Bistrita si cea a judetului Dimbovita respectiv Scoala "Buica Ionescu" din Glodeni. Partida a fost cistigata cu 34-29 de formatia care avea sa devina campioana, in timp ce invinsa din acest joc s-a clasat in final pe locul al doilea.
Ultima pozitia a podiumului a fost ocupata de Scoala "Ion Vicoveanu" din Vicovul de Sus, judetul Suceava.
Primele trei clasate au primit premii in bani din partea Ministerului Educatiei si Cercetarii, cupe si plachete din partea Directiei pentru Sport a judetului Braila.
Daca a pierdut prima pozitie in clasamentul general pe echipe, formatia judetului Dimbovita a reusit sa-si adjudece cele trei premii individuale acordate de organizatori pentru cel mai bun portar, cel mai tinar jucator si golgeterul competitiei.
"A fost un turneu spectaculos, cu multe partide interesante, viu disputate, unele chiar pe muchie de cutit. Inca de la inceput s-a vazut o diferenta intre echipele care aveau sa urce pe podium si restul competitoarelor", a declarat Cornelia Panturu, directorul de concurs.
Aceeasi parere a fost impartasita si de catre inspectorul de specialitate, Elena Preda, care a apreciat atit calitatea jocurilor, cit si spiritul de fair play al copiilor: "Exceptind incercarea conducatorilor scolii din Arad de a folosi un jucator ce terminase scoala si nu mai avea ce cauta in echipa, fapt sanctionat de noi cu excluderea echipei din competitie, turneul a fost unul s-a desfasurat in spiritul unui fair play desavirsit. Echipele care au urcat pe podium au fost intr-adevar cele mai bune insa s-a putut vedea ca toate echipele prezente in competitie au muncit mult pentru a accede in aceasta faza finala".
Echipa scolii din Tichilesti, campioana judetului Braila nu a fost prezenta in finala, ea ocupind la etapa de zona de la Constanta doar pozitia a doua.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii