Mergi la conţinutul principal

Repetenţii

• cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” le-a pus la dispoziţie tuturor candidaţilor înscrişi în cursa electorală din 27 septembrie o platformă complet gratuită de a-şi promova proiectele pentru comunitate • “Bătălia pe proiecte” s-a derulat în perioada 10 august - 17 septembrie • în mod total nesimţit, mai bine de jumătate dintre aspiranţii la fotoliul de primar al Municipiului Brăila sau cel al preşedintelui Consiliului Judeţean, au preferat să “doarmă în bocanci” • aşa cum am anunţat, numele acestora vor rămâne în colţul ruşinii până la încheierea competiţiei electorale • printre “repetenţi” se numără: Cătălin Stancu, liderul USR Brăila, Dan Păun din partea PPUSL, care a repetat figura din 2016, fostul senator Mihai Dănuţ din partea partidului Ecologist, ex-deputatul Silviu Dorin Petrea de la Pro România, consilierul judeţean Ovidiu Nechita şi încă şapte candidaţi, care candidează, aparent, fără niciun proiect realizabil pentru brăileni

 

Pentru fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean se luptă 12 candidaţi, în timp ce pentru cel al primarului Municipiului Brăila sunt 11 aspiranţi, însă în mod total dezamăgitor, mai mult de jumătate dintre aceştia s-au dovedit departe de a fi capabili să îşi ia un angajament ferm în faţa brăilenilor. Pe modelul campaniilor trecute, la Alegerile Locale 2020, cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” a decis să ofere ocazia tuturor candidaţilor, dar în mod special celor care speră să conducă Judeţul şi Municipiul Brăila, să îşi prezinte în mod gratuit, cel puţin UN PROIECT REALIZABIL pentru comunitate. Dar nu vorbe goale, ci proiecte viabile, cu surse de finanţare, termene de execuţie şi bineînţeles, garantate public cu demisia pe masă în cazul unor viitoare nereuşite. Este vorba despre “Bătălia pe proiecte” care a fost demarată pe 10 august şi a avut ca dată finală pentru înscrieri - 17 septembrie, astfel încât proiectele candidaţilor să poată fi publicate până la încheierea campaniei electorale, demers pe care, de altfel, îl vom continua.

Dacă cei care deţin în prezent funcţiile administrative amintite au preferat să vorbească în mod special despre ce au făcut până acum şi ce anume au în plan să continue, în cazul în care li se vor prelungi mandatele, alţi performeri politici au încercat să vină cu idei distincte, mai mult sau mai puţin noi. Unii s-au limitat la câte un proiect, alţii s-au înscris cu un întreg program politic. La fel cum trebuie să precizăm că unii candidaţi ne-au transmis proiectele în timp util, în timp ce câţiva au ales să ni le pună la dispoziţie în ultima zi de campanie. Cotidianul nostru a decis să publice proiectele pe care şi le-au asumat candidaţii, urmând ca brăilenii să decidă dacă acestea sunt bune sau rele. De altfel, au existat şi candidaţi la posturi de consilieri şi chiar la primării din judeţ care s-au înscris în “Bătălia pe proiecte”, chestiune care face cu atât mai gravă lipsa de interes afişată de câţiva dintre aspiranţii la fotoliul de primar al Municipiului Brăila şi la cel de preşedinte CJ.

Am precizat încă de la momentul demarării campaniei noastre că vom avea grijă să facem cunoscute în “colţul ruşinii” numele celor care candidează pentru o asemenea funcţie importantă, însă nu sunt în stare să îşi asume nici măcar un proiect care ar îmbunătăţi nivelul de trai al brăilenilor. În mod surprinzător, unii dintre cei care au ales o astfel de poziţie, chiar au experienţă politică şi administrativă. Aşadar, printre “repetenţi” se numără: Cătălin Stancu, liderul USR Brăila, Dan Păun din partea PPUSL, care a apărut la „Colţul ruşinii” şi la alegerile din 2016, fostul senator Mihai Dănuţ din partea partidului Ecologist, ex-deputatul Silviu Dorin Petrea de la Pro România, consilierul judeţean Ovidiu Nechita şi încă şapte candidaţi.

 

12 pentru Consiliul Judeţean, dar numai 5 cu proiecte asumate

 

Aşa cum aminteam, la preşedinţia Consiliului Judeţean Brăila s-au înscris 12 candidaţi. Ei bine, dintre toţi aceştia, doar actualul preşedinte al CJ, PSD-istul Francisk Chiriac, Cătălin Boboc din partea PNL, Cosmin Răzmeriţă de la Pro România, Viorel Botea din partea PMP şi Cătălin Murea din partea ALDE au ales să participe la “Bătălia pe proiecte” cu una sau chiar mai multe propuneri. Restul, nici măcar nu s-au sinchisit să vină cu vreun angajament viabil, cât de mic, în faţa brăilenilor. Şi cum unii dintre performerii politici aflaţi într-o astfel de postură au oarece experienţă, gestul de a nu participa, spune multe despre modul în care ar gestiona destinul unui judeţ timp de patru ani. Astfel, printre cei care vor să fie aleşi în fruntea Consiliului Judeţean, însă fără niciun proiect realizabil, se numără Cătălin Stancu din partea Alianţei USR-PLUS, partid care se prezintă drept o alternativă la formaţiunile politice clasice şi care ar trebui să schimbe modul în care funcţionează administraţia din România. La fel de gravă ar putea fi considerată şi ignoranţa afişată de consilierul municipal Dan Păun, preşedintele PPUSL, DIN NOU, care nu s-a înscris cu vreun deziderat pentru brăileni, nici măcar în contextul experienţei administrative pe care a căpătat-o în ultimii patru ani. Într-o postură aproape identică se regăseşte şi candidatul independent Ovidiu Nechita, actualmente consilier judeţean, de la care era de aşteptat să vină cu vreo idee pentru că a ocupat şi funcţia de vice al CJ dar şi preşedinte al CJ. Pe aceeaşi listă se numără şi Gheorghe Lupu din partea Partidului Verde, Iulian Dumitrache din partea Partidului Forţa Identităţii Naţionale, Gheorghe Stroe de la Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), Nicuşor Baldovin de la Partidul RE:Start România, care, deşi sunt candidaţi din partea unor partide ceva mai noi, au preferat să tacă mâlc, atunci când a venit vorba să prezinte un lucru banal în contextul dat: ce anume vor face exact, dacă ar obţine mandatele mult râvnite.

 

«Somn dulce» şi în cazul candidaţilor pentru Primăria Brăila

 

Pentru Primăria Municipiului Brăila, în cursa electorală din 27 septembrie s-au înscris 11 candidaţi. Chiar dacă aici au participat la “Bătălia pe proiecte” ceva mai mulţi aspiranţi la fotoliul de primar, cinci dintre candidaţi au preferat să “doarmă” până în data alegerilor. Pe scurt, ne-au trimis proiecte: actualul primar Marian Dragomir din partea PSD, Lucian Căprariu din partea Brăila Nouă/PNL, Mihai Isvoranu din partea Alianţei USR-PLUS, Ionel Adetu din partea PMP, Alexandru Micu din partea Partidului Forţa Identităţii Naţionale şi Bogdan Botea din partea Partidului Verde (chiar dacă acesta din urmă a preferat să trimită cinci proiecte în ultima zi, cu câteva ore înainte de încheierea campaniei noastre). Astfel, au cam rămas pe dinafară câţiva candidaţi, dintre care unii cu experienţă politică şi administrativă. Poate cel mai important ar fi aici, fostul deputat Silviu Dorin Petrea din partea Pro România Brăila, care aparent nu a avut niciun proiect pe care să îl prezinte locuitorilor acestui oraş. Pe acelaşi palier se situează şi fostul senator Mihai Dănuţ, din partea Partidului Ecologist Român, de asemenea cu destulă experienţă. Nici acesta nu a dorit să îşi asume UN PROIECT REALIZABIL pentru urbe. De altfel, nici Adrian Răureanu de la PRM, care a mai candidat la Primăria Municipiului Brăila şi în trecut, nu a avut ceva de spus în această campanie electorală. Situaţie în care se regăseşte şi Cristian Daniel Murea de la ALDE (care în ciuda numelui, nu are niciun grad de rudenie cu vicele CJ, Cătălin Murea), dar şi Mihai Dragomir din partea PPUSL.

 

Rădulescu, Căpăţînă şi Neagu. Felicitări!

 

Să nu uităm că dacă unii dintre candidaţii la fotoliul de primar al Municipiului Brăila sau la cel de preşedinte al Consiliului Judeţean au preferat să nu îşi ia vreun angajament public în faţa brăilenilor, şi să stea cu “capul la cutie”, au existat totuşi câţiva aspiranţi la la Consiliul Local Municipal, la Consiliul Judeţean, ba chiar şi la primării din judeţ care au dat curs invitaţiei noastre şi s-au înscris în “Bătălia pe proiecte”, indiferent dacă au venit cu idei mai mult sau mai puţin practice. Aici îi amintim pe: Daniela Rădulescu care deschide lista PMP la CLM Brăila, candidatul independent la CLM, Dan Căpăţînă şi Adrian Neagu din partea Alianţei USR - PLUS pe lista pentru CJ. Trebuie precizat că Daniela Rădulescu a participat activ la toate ediţiile campaniei „Bătălia pe proiecte” încă de la alegerile din 2012 şi de fiecare dată s-a ţinut de cuvânt. La aceste alegeri, Rădulescu s-a înscris cu o serie de proiecte perfect viabile care au în centru bunăstarea copiilor din toate punctele de vedere, dar şi grija pentru mămici şi tătici.

 

De ce “Bătălia pe proiecte”

 

Cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” a dorit să le ofere şansa candidaţilor la Primăria Municipiului Brăila, la preşedinţia Consiliului Judeţean, la primăriile din judeţ, cei înscrişi pe listele partidelor politice, alianţelor sau ca independenţi, pentru un fotoliu de consilier local, orăşenesc, municipal sau judeţean, de a informa brăilenii în legătură cu proiectele lor pentru următorii patru ani. La fel ca şi la alegerile trecute, în încercarea de a schimba măcar un pic modul de a face politică la Brăila şi de a tempera “valul” de promisiuni deşarte specifice campaniilor electorale, le-am propus cititorilor şi candidaţilor la Alegerile Locale din 2020 o platformă de dezbatere axată pe PROIECTE REALIZABILE. Cei care au dorit, au avut ocazia GRATIS de a ne trimite proiectele lor în perioada 10 august - 17 septembrie, redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, punându-le la dispoziţie inclusiv un formular a cărui completare să asigure răspunsuri la cele mai importante întrebări privind realizarea proiectelor. Pe scurt, le-am cerut candidaţilor să prezinte sursele de finanţare şi termene clare de finalizare.

“Bătălia pe proiecte” a fost demarată pentru prima dată de cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” în martie 2012, cu puţin timp înainte de campania electorală a alegerilor locale din acel an, din dorinţa de a limita măcar puţin bălăcăreala şi promisiunile fără o asumare a răspunderii. Campania noastră a continuat şi acum patru ani pe acelaşi model şi s-a dovedit utilă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro