Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reparaţii extinse în zona Esplanadei

• după reabilitarea scenei de spectacole, s-a reparat şi platoul de beton, fiind astupate crăpăturile apărute de câţiva ani • urmează să fie spălată copertina scenei şi să se vopsească structura metalică de susţinere a acesteia, astfel încât evenimentele organizate în această vară să se desfăşoare în condiţii cât mai decente

 

Platoul din faţa scenei de spectacole de la Esplanadă a fost reparat, în sfârşit, după ce în ultimii ani se degradase tot mai tare, iar porţiunile măcinate, în special în zona rosturilor de dilatare, erau nu doar inestetice ci chiar periculoase, în special pentru copiii mici, care se puteau împiedica. Zilele trecute, angajaţii Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Brăila au frezat, decopertat şi astupat crăpăturile de mari dimensiuni cu o şapă specială de beton. Crăpăturile mai mici urmează să fie astupate cu o soluţie specială. În ceea ce priveşte porţiunile cu pavele, din stânga şi dreapta platoului de beton, şi acestea au beneficiat de reparaţii care, potrivit conducerii SUPAGL, sunt doar provizorii. “Nu am mai găsit pavele de dimensiunea şi modelul celor din zonă, astfel că porţiunile unde materialul se măcinase au fost astupate cu beton. Urmează ca întreaga zonă cu pavele să fie reabilitată, dar asta se va întâmpla cel mai probabil anul viitor”, ne-a explicat Dumitru Munteanu, directorul SUPAGL Brăila.

În perioada imediat următoare, va fi vopsit întregul platou betonat.

Recent, şi scena în sine a fost reparată, fiind înlocuite scândurile putrezite. Urmează să fie spălată copertina albastră si să se vopsească structura metalică pe care este aşezată aceasta. Pentru că este vorba despre o suprafaţă mare şi trebuie lucrat şi la înălţime, pentru spălarea copertinei va fi utilizat un utilaj special, aflat în dotarea unui operator de salubritate din municipiu.

Conducerea SUPAGL spune că se va încerca finalizarea acestor operaţiuni până la finele lunii iulie, când scena de pe Esplanadă va găzdui festivalul folcloric organizat de Consiliul Judeţean.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii