Mergi la conţinutul principal

Renunta la fumat pentru 10.000 $

Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila, in colaborare cu Directia de Sanatate Publica (DSP) Braila promoveaza, la nivel local, concursul "Quit & Win", o competitie internationala pentru renuntarea la fumat. Cei interesati vor participa la trei tombole, cu premii in bani: 10.000 $ premiul intercontinental, 2.500 $ premiul Europa si 1.000 $ premiul Romania.
Competitia se adreseaza fumatorilor cu virsta de 18 ani, care au o vechime in aceasta "activitate" de cel putin un an si care se lasa de fumat in perioada 02 - 29 mai. Pentru a putea participa la concurs, fumatorii trebuie sa completeze un formular, ce poate fi obtinut de la sediul DSP Braila, de pe strada Radu S. Campiniu nr.23, sau de pe www.fumat.ro, www.quitandwin.ro sau www.ana.gov.ro. Abtinerea de la fumat a cistigatorilor de premii se verifica prin depozitia unui martor (inscris in formularul de participare) si printr-un test biochimic. Tot in formular poate fi inscris, optional, si un suporter, care va putea cistiga 200 $. Formularul se va expedia la adresa Asociatia pentru Sanatate, Educatie si Familie, str. Valeriu Braniste 29, sector 3, cod 030715, Bucuresti, pina la data de 2 mai. Premiul national, de 1.000 $, se trage la sorti pe data de 30 mai, iar celelalte doua, in luna iunie.
"Se stie ca fumatul este una dintre principalele cauze ale mortalitatii pe glob. Tutunul se obtine din planta Nicotina Tabacum, care contine peste 1.000 de compusi chimici, iar la temperatura de ardere, de 800 grade Celsius, elibereaza alti 4.000 de compusi, dintre care 60 au efect cancerigen dovedit. Cei mai toxici compusi sint nicotina (care da dependenta), gudronii (compusi cancerigeni), monoxidul de carbon (gaz toxic ce impiedica oxigenarea) si compusii iritanti (cei care dau aroma tutunului, dar irita tractul respirator)", ne-a precizat Elena Nechifor, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro