Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Renegocieri cu asociaţia care va prelua adăpostul de câini de la Lacu Sărat

• situaţie tensionată, ieri, la CLM Brăila, după ce asociaţia “Happy Dog In Mediums”, cea care va prelua adăpostul de câini fără stăpân Lacu Sărat, de la “Dog Rescue”, s-a arătat nemulţumită de câteva clauze contractuale • după dezbateri lungi, situaţia s-a rezolvat în cadrul unei şedinţe de îndată, convocată la câteva minute după ce s-a încheiat şedinţa ordinară a consilierilor

 

Consilierii municipali au renegociat, ieri, parteneriatul cu Asociaţia “Happy Dogs In Mediums”, cea care va prelua adăpostul de câini din Lacu Sărat, de la “Dog Rescue”. Mai exact, reprezentanţii asociaţiei s-au arătat nemulţumiţi de câteva clauze contractuale stabilite de membrii CLM Brăila în şedinţa din luna august şi au refuzat să semneze contractul. Astfel, în şedinţa ordinară de ieri, a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi un proiect care viza revocarea respectivei hotărâri, şi implicit, întreruperea parteneriatului cu “Happy Dog”. La discuţii a participat şi reprezentanta asociaţiei, Olivia Offner, însoţită de avocatul său, Pascu Gabriela. Cele două s-au plâns, printre altele, că li se impun anumite condiţii pe care nu le pot respecta, precum preluarea tuturor celor 500 de câini din adăpost la finalul contractului, permiterea vizitelor din exterior în adăpost la orice oră, în timpul programului, sau declararea surselor de finanţare. După zeci de intervenţii ale consilierilor şi afirmaţiile primarilor s-a ajuns la o variantă de compromis. Astfel, cum proiectul privind revocarea parteneriatului se afla deja pe ordinea de zi, primarul le-a propus consilierilor să se abţină la acest punct şi să fie convocată o şedinţă de îndată în care să se reia subiectul. Zis şi făcut. Astfel că după ce proiectul a picat ca urmare a abţinerilor în şedinţa ordinară, imediat după, a urmat o altă şedinţă, cu un singur punct pe ordinea de zi: modificarea parteneriatului cu asociaţia “Happy Dog”

 

Ce modificări au fost aduse parteneriatului

După cum a explicat viceprimarul Doiniţa Ciocan, în prezenţa avocatului asociaţiei “Happy Dog in Mediums”, s-a stabilit ca data intrării în vigoare a parteneriatului să fie 1 decembrie, moment în care asociaţia să preia complet obligaţiile asociaţiei “Dog Rescue Romanian”.

“Modificările asupra cărora am căzut de acord sunt următoarele. Asociaţia prezintă la SUPAGL Brăila până la data de 10 ale lunii, pentru luna anterioară, situaţia mişcării animalelor în adăpostul Lacu Sărat. Asociaţia va depune situaţiile financiare în termen de cinci zile, de la data înregistrării lor la organul fiscal şi o declaraţie a preşedintelui asociaţiei privind sursele de finanţare. Asociaţia asigură accesul neîngrădit al reprezentanţilor SUPAGL Brăila, al membrilor CLM în adăpost şi anexele acestora pe durata programului de lucru, cu respectarea normelor sanitar-veterinare şi pune la dispoziţie orice informaţie solicitată. În cazul rezilierii parteneriatului de către una dintre părţi, aceasta va înştiinţa cealaltă parte cu 60 zile înaintea încetării parteneriatului. La încetarea parteneriatului minim jumătate dintre câinii aflaţi în adăpost vor fi preluaţi de către asociaţie, dar nu mai puţin de jumătate din capacitatea declarată a adăpostului. Eutanasierea în adăpostul Lacu Sărat este o activitate asupra căreia pot hotărî exclusiv membrii asociaţiei, împreună cu medicul veterinar, în condiţiile legii”, a afirmat Ciocan.

De asemenea, trebuie precizat că durata parteneriatului este de un an, însă acesta poate fi prelungit prin act adiţional cu acordul părţilor.

Precizăm că, proiectul a fost aprobat cu 22 voturi “pentru” şi o abţinere a consilierului PND Bogdan Botea, cel care în şedinţa trecută propusese o serie de amendamente legate de transparenţa parteneriatului şi permiterea accesului jurnaliştilor, la orice oră, în adăposturile de câini.

La şedinţa de îndată, în sală au fost prezenţi doar 23 de consilieri, deoarece Dan Păun (ALDE) şi Raluca Bucur (PNL) au plecat până să se încheie şedinţa ordinară, iar liberalii Cătălin Hagiu şi Costel Bălan au demisionat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii