Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Renault va fi avantajata de noile masuri luate de FIA din urmatorul sezon al F1

Echipa de Formula 1 Renault si pilotul Fernando Alonso au primit un impuls pentru sezonul 2009, dupa ce Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a autorizat gruparea franceza sa-si schimbe motorul de la monopostul pentru anul urmator, informeaza presa spaniola, citata de AFP.
Aceasta autorizatie face parte din pachetul de masuri adoptate, vineri, de Consiliul Mondial al FIA de la Monte Carlo, destinate reducerii costurilor de exploatare in Formula 1 incepind din 2009.
Potrivit cotidianului Marca, Renault ar putea sa-si imbunatateasca motorul pentru urmatorul sezon, ceea ce ar face ca noul monopost al echipei franceze, R-29, sa ajunga la nivelul masinilor principalelor sale rivale, Ferrari si McLaren-Mercedes.
Patronul echipei Renault, italianul Flavio Briatore, declarase ca spre deosebire de rivalii sai din campionatul F1, gruparea franceza nu a avut dreptul sa-si imbunataseasca motorul in 2008, ceea ce a facut ca echipa sa piarda aproape o jumatate de secunda pe tur.
Alonso, dublu campion mondial in 2005 si 2006, a decis sa ramina la Renault pentru sezonul 2009 in speranta ca va avea un monopost performant cu care se va putea lupta pentru titlu.
Gruparea franceza a anuntat, vineri, ca noul sau monopost R-29 va fi prezentat la 19 ianuarie pe noul circuit in Algarve (sudul Portugaliei), in prezenta lui Briatore, Alonso si celui de-al doilea pilot al echipei, brazilianul Nelson Piquet Jr.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii