Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Remorcherul „Lainici”, solicitat să-i ajute pe salvatori să traverseze Dunărea pentru o urgenţă medicală

* este vorba despre un bărbat de 76 de ani din satul Măgureni, din Insula Mare a Brăilei, care acuză probleme respiratorii

 

 

Dunărea îngheţată îngreunează accesul către Insula Mare a Brăilei. Un apel la 112, prin care se cerea ajutor medical pentru un bătrân de 76 de ani din satul Măgureni, din Insula Mare a Brăilei, a pus serioase probleme atăt personalului de pe ambulanţă cât şi marinarilor care asigură trecerea cu bacul. După ce s-au chinuit în zadar minute bune să pornească în traversarea Dunării, salvatorii au cerut sprijin autorităţilor locale. Astfel, la solicitarea preşedintelui CJ Brăila şi a şefului ISU Brăila, a fost pus în mişcare remorcherul LAINICI, care să facă drum printre sloiuri şi să ajute bacul să ajungă pe malul celălalt al Dunării. Pentru a preîntâmpina eventualele surprize, odată cu ambulanţa au fost trecute şi două utilaje de deszăpezire, care să-i croiască drum până la destinaţie. De asemenea, pe bac a fost urcată şi o maşină cu pâine pentru locuitorii Insulei.

Misiunea trebuie să se deruleze cât se poate de repede, astfel încât până la lăsarea serii salvatorii şi pacientul să ajungă la Brăila, deoarece există pericolul ca de la oră la oră sloiurile să fie din ce în ce mai multe, ba chiar, la noapte, ca Dunărea îngheţe complet. La acest moment, Braţul Măcin este complet îngheţat, iar pe şenalul navigabil se circulă foarte greu din cauza sloiurilor.
Categorie articol: 

Comentarii