Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Remorcă de TIR parcată cu tupeu pe o stradă principală, chiar lângă o intersecţie

* situaţia ne-a fost semnalată de un cititor, pe Şos. Râmnicu Sărat, lângă intersecţia cu Str. Basarab Vodă, o stradă foarte utilizată de şoferii care ies din cartierul Chercea * Poliţia Locală dă asigurări că verifică frecvent astfel de situaţii şi că îi sancţionează pe şoferii maşinilor de mare tonaj care ocupă abuziv domeniul public

 

 

 

Odată cu reducerea sau chiar oprirea totală a activităţii, unele societăţi comerciale din Brăila specializate pe transporturi rutiere au început să îşi lase maşinile de mare tonaj pe domeniul public, în zone total neadecvate. Asta fără a ţine seama că le provoacă dificultăţi în trafic şoferilor care nu se pot încadra pe prima bandă sau nu se pot orienta corespunzător în intesecţii, din cauza mastodonţilor parcaţi lângă trotuar. O situaţie de acest gen ne-a fost semnalată de un cititor pe Şos. Râmnicu Sărat, în apropierea intersecţia cu Str. Basarab Vodă, o stradă des utilizată de şoferii care ies din cartierul Chercea. O remorcă TIR, fără cap tractor, a fost lăsată de câteva zile pe prima bandă, la circa 30 de metri de intersecţie, astfel că şoferii care vor să iasă de pe strada secundară în Şos. Râmnicu Sărat, se pot orienta foarte greu, fiindu-le dificil să observe maşinile care circulă dinspre bulevardul Dorobanţilor. “Remorca respectivă obturează foarte mult vizibilitatea şi oricând se poate produce un accident grav, din cauza proprietarilor care au lăsat-o în acea zonă, fără să ţină seama de consecinţe”, ne-a transmis cititorul nostru, punându-ne şi câteva fotografii la dispoziţie. În zona respectivă ne-au fost semnalate, de-a lungul timpului, şi alte situaţii legate de parcarea neregulamentară a maşinilor de mare tonaj, dată fiind existenţa unor supermarket-uri unde vin zilnic TIR-uri pentru a descărca marfă.

Sancţionarea proprietarilor maşinilor de mare gabarit parcate pe domeniul public intră în sarcina Poliţiei Locale. Deşi angrenată în acţiunile de control privind respectarea restricţiilor de circulaţie impuse de starea de urgenţă, instituţia respectivă ne-a transmis că se implică în continuare şi în acţiunile uzuale, de dinaintea actualei crize, astfel că îi are în vizor pe proprietarii de TIR-uri care ocupă abuziv străzile municipiului. Astfel, ni s-a transmis că va fi verificat şi aspectul semnalat de cititorul nostru, de la intersecţia Şos. Ramnicu Sărat cu Str. Basarab Vodă.

De altfel, Poliţia Locală Brăila ne-a transmis că, în ultima săptămână, pentru nerespectarea prevederilor HCLM Brăila nr. 103/2008, privind staţionarea voluntară a autovehiculelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 t pe drumurile public, precum şi pe terenurile aparţinând domeniului public şi domeniului privat al municipiului, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.000 lei. Vom reveni.

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii