Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Remember sportiv

Acolo, moderatorii emisiunii au dialogat cu invitaţii şi au acordat diplome de excelenţă unora dintre sportivii şi antrenorii brăileni care de-a lungul timpului au dus faima oraşului Brăila în ţară şi peste hotare.
Cu acest prilej, Costică Dafinoiu, medaliatul cu bronz de la Jocurile Olimpice din 1976 de la Montreal a precizat: "Am fost nemilos în ring, în schimb în viaţa particulară am fost şi sunt un om blând. Ce să spun, atunci când bătea gongul nu auzeam decât vocea antrenorului şi căutam să închei cât mai repede conturile cu adversarul meu. Ca antrenor caut să le insuflu elevilor mei curajul de a lupta la victorie cu orice adversar".
"Performanţa nu cunoaşte vârste, voi concura până voi obţine şi aurul mondial", a precizat apoi campionul european de culturism, Vasile Crăciun.

12radio2Diplomele de excelenţă au mers şi spre alte glorii ale sportului brăilean

Pe rând, apoi, au evocat momente importante din sportul brăilean doi dintre corifeii ateltismului brăilean şi românesc, Ioan Leu, cel care le-a coordonat spre marea performanţă pe săritoarea în lungime, Anişoara Cuşmir, campioana olimpică de la Los Angeles şi pe cea care avea să obţină medalia de bronz la Olimpiada de la Seul, Daniela Costian, şi Mihail Dumitru, antrenorul care a scos primul campion mondial din atletismul masculin românesc, Ionuţ Pungă. Tot sub bagheta profesorului Dumitru, Adelina Gavrilă a obţinut titlul de campioană europeană de juniori la triplusalt, precum şi alte medalii europene şi mondiale.
În studioul de la Brăila s-a mai aflat şi triplul câştigător al Cupei MACEC, Alexandru Toma, campionul en titre al României la dirt track.
Moderatorii emisiunii au mai acordat diplome de excelenţă trio-ului de aur al nataţiei româneşti, Diana Mocanu, Camelia Potec, Beatrice Câşlaru, profesoarei Laura Sachelarie, multiplului campion mondial şi european de karate tradiţional Cornel Muşat şi campionului european de Go, Theodor Toma.
12radio3"Brăilenii au scris de-a lungul timpului pagini glorioase în istoria tuturor disciplinelor sportive şi cred că ne-ar fi trebuit zile în şir ca să trecem în revistă toate performanţele lor. Sper să avem şi în continuare ocazia să vorbim despre performanţele sportului de la Dunăre", a declarat la final Valeriu Ştefan, şeful departamentului Publicistică Sport de la Radio Iaşi.
Categorie articol: 

Comentarii