Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Remember Maria Tanase

Duminica, de la ora 18.30, in foaierul Teatrului "Maria Filotti", va avea loc concertul "Remember Maria Tanase" sustinut de actrita Wanessa Radu, acompaniata la pian de compozitorul si pianistul Cornel Cristei. Programul cuprinde melodiile: "Hai, iu, iu", "Se teme Ion ca moare", "Cit ii Maramuresu", "Iac-asa", "Frica mi-e ca mor ca miine", "Doda, doda", "Butelcuta me'", "Miine toti recrutii pleaca", "Pina cind nu te iubeam", "Lume, lume", "Cine iubeste si lasa". Despre acest concert artistii afirma: "Este un spectacol experiment, in care am facut o fuziune intre jazz, muzica clasica si repertoriul Mariei Tanase. A fost gindit in special pentru un public avizat, obisnuit al salilor de concert, pasionat al muzicii clasice", a declarat Cornel Cristei. Actrita Wanessa Radu a marturisit: "Intentionez ca prin acest gen de spectacol sa creez o stare si sa prind publicul, pe cit se poate, in aceeasi traire pe care o am eu cind interpretez melodiile nemuritoare ale Mariei Tanase, fara sa am gindul de a o imita". Concertul va fi sustinut si simbata, 25 octombrie, la Centrul Cultural "Ionel Perlea" din Slobozia. Acelasi spectacol a mai fost prezentat in 2005, in Ungaria, Budapesta, cu ocazia "Zilelor culturii brailene la Budapesta", eveniment organizat de Institutul Cultural Roman de la Budapesta, in acelasi an in Republica Moldova, Cahul la "Zilele orasului Cahul". In 2006 spectacolul a fost prezentat in Bulgaria, la Shumen, cu ocazia Sarbatorii Centrului Cultural Dobri Voinikov, in 2007 in Republica Moldova, Chisinau la Ziua Nationala a Romaniei, eveniment organizat de Ambasada Romana de la Chisinau si in 2006 si 2008 la Festivalul Zile si Nopti de Teatru European la Braila.
Tot in acest week-end spectacolul "Omul perna" de Martin Mc Donagh in regia lui Radu Afrim va participa la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamt, aflat la cea de-a XXIII-a editie. Spectacolul "Omul Perna", tradus de Miruna Suru, este premiera actualei stagiuni si a fost prezentat publicului brailean in deschiderea Festivalului Zile si Nopti de Teatru European la Braila. Regizorul Radu Afrim a mai montat la Braila spectacolele: "Plaja" de Peter Asmussen, traducerea Carmen Vioreanu si "Adam Geist" de Dea Loher. Anul acesta, Radu Afrim a cistigat Premiul Coup de Coeur de la Presse la Festivalul de Teatru de la Avignon cu spectacolul "Mansarde á Paris - Les detours Cioran".
Martin McDonagh este un scenarist si un regizor de film irlandez contemporan, cistigator al mai multor premii internationale - Drama Desk, Drama League, Lucille Lortel, Outer Critics Circle. In 2004, cu "Omul-perna" a cistigat Premiul Laurence Olivier acordat pentru cea mai buna piesa noua si a obtinut nominalizarea la Premiul Tony in 2005 pentru aceeasi categorie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii