Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Remanierea guvernamentală este necesară, altfel orice rebranding al PDL va fi un eşec

Turcan remarcă faptul că unul dintre subiectele politice ale începutului de toamnă este ideea creării unui pol de dreapta construit în jurul PDL, care este, în opinia sa, logică, având în vedere apariţia unei construcţii de " stânga, USL". Ea este de părere că PDL, "alături de alte partide, de organizaţii neguvernamentale şi diverse personalităţi publice, poate crea o coaliţie politică de dreapta".
"Înainte de a crea însă un Pol al Dreptei, PDL trebuie să ofere nişte răspunsuri legate de agenda publică. Trebuie, de exemplu, să oferim oamenilor o viziune pentru Romania post-criză. Dacă 2011 este anul ieşirii din criză, atunci acest lucru înseamnă o nouă viziune de dezvoltare, pe care PDL trebuie să o producă", susţine Raluca Turcan, într-o postare pe blog.
Deputatul PDL consideră că trebuie făcut un bilanţ de etapă al guvernării. "A trecut un an de la ultima remaniere guvernamentală. şi mai avem 3 luni şi jumătate până intrăm în anul electoral 2012. Avem deci o perioadă în care trebuie să reflectăm asupra corecţiilor de parcurs, asupra obiectivelor încă neatinse ale guvernării", argumentează democrat-liberala.
În opinia sa, dacă se pune problema înfiinţării unui minister însărcinat cu gestionarea absorbţiei fondurilor europene, înseamnă că există o problemă în acest domeniu. "O astfel de modificare în echipa guvernamentală reprezintă însă o bună ocazie pentru a discuta nivelul performanţ elor în toate ministerele. Trebuie să gândim bine dacă intrăm în anul electoral cu aceeaşi echipă guvernamentală sau dacă facem schimbări care să dinamizeze activitatea şi să transmită un mesaj către alegătorii pe care dorim să-i recâştigăm", este de părere Raluca Turcan.
Deputatul PDL atrage atenţia că partidul trebuie să dea răspunsuri şi în ceea ce priveşte reforma statului. "Reducerea numărului de parlamentari şi reorganizarea administrativ-teritorială, simplificarea birocraţiei şi lărgirea sectorului privat, impunerea respectării legilor şi limitarea corupţiei sunt lucruri la care ne-am angajat şi pe care inevitabil se va construi mesajul nostru electoral în 2012", scrie Turcan.
Categorie articol: 

Comentarii