Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Relaxat, despre politică şi impostură

No... ăsta a fost un fel de avertisment, ca cele de pe pachetele de ţigări. Adică "politica dăunează grav sănătăţii tale şi a celor din jur".

Pe de altă parte, acum, că am trecut de avertisment, o să adaug şi faptul arhicunoscut că indiferent dacă faci sau nu politică, politicienii vor avea grijă să-ţi mănânce zilele prin deciziile sau prin lipsa deciziilor şi că, în fond, omului nu-i este dat să trăiască 100 de ani fiind, în esenţă, un "animal politic", ca să citez un filosof de pe la începutul vremurilor. Prin urmare, bine ar fi să-ţi iei gândul de la faptul că vei trăi un secol şi să te gândeşti mai apăsat la cum vei trăi în următorii 2, 5 sau 10 ani. Şi dacă îţi pasă de cum vei trăi, probabil că ar trebui să îţi pese şi de ceea ce se întâmplă pe scena politică. Fiindcă nepăsarea mea, a ta sau a altora le dă posibilitatea actorilor politici să-ţi strivească destinul.

Şi aşa, vorbind relaxat despre politică, o să-ţi spun ceea ce am mai spus de câteva ori: sunt un adept al politicilor de dreapta şi al reducerii intervenţiei statului în societate. Dar ce şanse are dreapta la Brăila? - uite o întrebare la care o să încerc să argumentez un răspuns simplu: deocamdată, dreapta nu are şanse la Brăila. Şi nu-i vorba că partidul lui Stancu şi al lui Simionescu se bucură de admiraţia vreunui ocean de fani socialişti ori că liberalii lui Boboc au fost luaţi ostatici în USL, ci că şi dincolo, în ceea ce ar trebui să fie dreapta, nu sunt oameni de dreapta. Balcan, cel mai vizibil lider al PDL, este fost şef al social-democraţilor. Iar dincolo, la UNPR, în frunte-i Cibu, adică tot un om de stânga, oricâtă gargară liberală a încercat vreme de patru ani.

Este asta o situaţie îngrijorătoare? Fireşte că da. Fiindcă nu se poate trage decât o concluzie: impostura este singura doctrină funcţională la Brăila.

 
Categorie articol: 

Comentarii