Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reglaje noi pentru semafoarele de la Primărie

Primăria nu renunţă la semafoarele de la intersecţia Bulevardului Independenţei cu Calea Călăraşilor, însă va căuta o altă formulă de setare. Primarul Aurel Simionescu ne-a declarat că în ciuda protestelor unora dintre şoferi, prezenţa semafoarelor este utilă în acea intersecţie intens circulată. "Unii le vor, alţii nu. În cele câteva luni de când funcţionează, cred că s-a dovedit, totuşi, utilitatea lor. Sunt necesare fiindcă e o zonă aglomerată, dar trebuie găsită o altă formulă de funcţionare. De la 1 noiembrie intenţionăm să le setăm astfel încât fluxul de mers pe Calea Călăraşilor să dispună de 40 secunde, iar cel de pe Independenţei de 20 secunde. În acelaşi timp, semaforul de la Murgoci va rămâne permanent pe galben intermitent, ca să nu se aglomereze multe maşini ce vor să iasă de acolo", ne-a explicat primarul Simionescu. Acesta ne-a mai informat că Primăria intenţionează să mai instaleze un semafor, la intersecţia străzii Celulozei cu Calea Călăraşilor. "Avem numeroase solicitări din partea şoferilor, dar şi a pietonilor, care se plâng că au fost multe incidente în trafic, din cauza circulaţiei foarte intense. Din acest motiv, o să semaforizăm şi intersecţia respectivă, în următoarele câteva săptămâni, după ce vom dispune de instalaţiile necesare", a anunţat primarul, precizând că semafoarele de la Celulozei vor fi sincronizate cu cele din Barieră.
Primăria mai intenţionează să treacă pe intermitent unul dintre cele două semafoare din dreptul Şcolii nr. 2, de pe Şos. Buzăului, măsură solicitată, de asemenea, de şoferi, pentru descongestionarea traficului.
Cât priveşte studiul de trafic despre care se vorbea la începutul acestui an, primarul Simionescu recunoaşte că încă nu s-a făcut, dar promite că realizarea sa va fi prinsă în bugetul pentru anul viitor. "Avem, la momentul de faţă, un studiu de trafic privind circulaţia mijloacelor de transport în comun. Ne trebuie, însă, şi un studiu integrat, care să ne ajute să stabilim cu exactitate oportunitatea semaforizării unor intersecţii importante. Realizarea unui astfel de studiu este o necesitate, impusă de altfel şi de Planul de Urbanism General, la care se lucrează în prezent", a mai precizat Simionescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii