Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Regele şi securiştii

Povestea stă în felul următor: PNL solicită organizarea pe 25 octombrie a unei şedinţe solemne dedicate Regelui Mihai. Plenul Parlamentului aprobă cererea, Regele Mihai acceptă. Imediat, în puţul clasei politice româneşti se dezlănţuie o adevărată fiesta monarhistă, printre cei mai pătimaşi promotori de simpatii regaliste numărându-se nimeni altul decât Fulgerul Bolşevic, Ion Iliescu. Greţos! Imediat, pe fir intră şi "Felix" Voiculescu, despre care se bănuieşte că i-ar fi sprijinit scurta candidatură a Principelui Radu Duda la alegerile prezidenţiale din 2009. Greţos! Cu privire la implicarea lui Voiculescu, cei de la Evenimentul Zilei lansează următoarea ipoteză: prin intermediul lui Duda, Voiculescu caută să pună presiune pe Regele Mihai, pentru ca, pe 25 octombrie, acesta să arate cu degetul spre "regimul demonic" al lui Traian Băsescu şi să ceară instaurarea monarhiei. Raţiunile acestui plan ar fi: 1) la ora actuală, PC-ul zace pe tuşă, iar prin provocarea unui asemenea scandal Voiculescu speră să capete destulă influenţă politică în faţa PNL şi PSD, pentru a rămâne în cărţi în 2012; 2) citez din Evenimentul Zilei: "Scoaterea Regelui din neutralitate, deşi interzisă de statutul Casei Regale, va da gravitate atacului. Va fi explicată şi exploatată astfel: este o mişcare ieşită din uzanţele şi protocoalele regale, tocmai pentru că ne aflăm într-o situaţie excepţional de gravă"; 3) din nou, citez: "ruperea definitivă a electoratului cu simpatii monarhiste de Traian Băsescu şi PDL."

Fără îndoială, scenariul elaborat de Evenimentul Zilei pare mai mult decât întemeiat, mai ales în ceea ce priveşte îndepărtarea simpatizanţilor monarhişti de Băsescu et. PDL, tentativă care vine pe un fond fertil, dacă ţinem cont de actuala relaţie pe muchie de cuţit dintre preşedintele României şi Casa Regală. Numai că există un... "numai că". Anume? Unu la mână: conform unui calcul estimativ, 16% din populaţia României are simpatii monarhiste. Însă se impune o întrebare: simpatiile lor monarhiste se îndreaptă către Regele Mihai sau reprezintă doar nostalgii legate de încrederea pe care o avea Corneliu Coposu în forma de guvernământ numită Monarhie? Răspunsul meu: cred că simpatiile monarhiste ale celor 16% îl vizează mai mult pe Coposu decât pe Regele Mihai. Doi la mână: mă îndoiesc că între Traian Băsescu, PDL şi Regele Mihai, înconjurat de o galerie "regalistă" formată din seceri şi ciocane precum Iliescu sau Voiculescu, electoratul cu simpatii monarhiste va alege un Rege purtat pe braţe de astfel de "creaturi".
Deci, despre ce vorbim?

Răspunsul meu: multe capete vor cădea odată cu revizuirea Constituţiei. Aşadar, la treabă copii, deturnaţi atenţia opiniei publice!
Categorie articol: 

Comentarii