Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Regala s-a umplut de mărţişoare

• încă de ieri, comercianţii şi-au expus produsele în căsuţele special amplasate pe Str. Mihai Eminescu de Primăria Municipiului Brăila • nici în acest an nu lipsesc kitsch-urile, însă, spre exemplu, la căsuţa Asociaţiei “Magia Binelui” se găsesc mărţişoare handmade realizate de o învingătoare a cancerului

 

Ca în fiecare an, comercianţii de mărţişoare au revenit pe Str. Mihai Eminescu, fosta Regală, pentru a le oferi brăilenilor ocazia de a cumpăra “simbolurile primăverii”. Deşi temperaturile sunt încă scăzute, anul acesta atmosfera de pe Regală este una mai frumoasă. Mărţişoarele au fost expuse spre vânzare în căsuţele de lemn amplasate special pentru acest târg de Primăria Municipiului Brăila, evitându-se astfel aglomeraţia de pe trotuare, cum era în alţi ani.

Încă de ieri micii întreprinzători s-au grăbit să le arate cumpărătorilor oferta de produse, preţurile pornind de la 1 leu, mulţi dintre ei mergând pe strategia de a nu rămâne cu marfa pe tarabă. Însă sunt şi mărţişoare care ajung şi la peste 30 lei. Printre “clasicele” kitsch-uri (pandantive, brelocuri, brăţări cu zodii sau cu ochi turcesc) se găsesc însă şi mărţişoare handmade. Spre exemplu, la căsuţa Asociaţiei “Magia Binelui”, vizitatorii târgului pot achiziţiona mărţişoare confecţionate de o învingătoare a cancerului. De altfel, mai toate produsele expuse sunt lucrate manual de membrii asociaţiei. Şi mai frumos este faptul că o parte din banii strânşi din vânzarea obiectelor vor ajunge la Iuliana Ţigănuş, profesoara de geografie care se luptă cu cancerul. De altfel, Asociaţia “Magia Binelui” sprijină această cauză şi a amplasat şi o urnă pentru donaţii.

Târgul de mărţişoare de pe Regală este deschis până pe 8 martie. Iar cum în următoarele zile vremea va fi într-adevăr una de primăvară, comercianţii se aşteaptă la încasări frumuşele. Nu ca anul trecut când, pe vremea aceasta, aceiaşi comercianţi au ieşit în pagubă din cauza codurilor meteo de vreme rea. Atunci, la finele lui februarie şi la începutul lui martie, gerul, ninsorile şi viscolul au “congelat” afacerea cu mărţişoare, cursurile în şcoli fiind suspendate din cauza vremii nefavorabile. Şi cum elevii nu au mai mers la ore, micii întreprinzători au rămas cu marfa nevândută. De 1 Martie 2019 însă, meteorologii prognozează pentru zona noastră temperaturi de 12 -14 grade.
Categorie articol: 

Comentarii