Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Regal de muzică de calitate la Brăila, de Zilele oraşului

Mii de brăileni s-au bucurat, în week-end, pe Esplanadă şi în Grădina Mare, de concertele organizate cu ocazia Zilelor oraşului. Vineri seara, după ora 20.00, până aproape de miezul nopţii, brăilenii au dansat şi au cântat muzică populară alături de interpreţi îndrăgiţi. Spectacolul, prezentat de Maria Ciocan, a început cu evoluţia soliştilor de la Casa de Cultură a municipiului: Nicoleta Ghelase, Maria Ciocan, Marta Oprea, Mioara Mănăilă şi Sandu Coteţ. Au urmat apoi cunoscuţii interpreţi brăileni: Gore Belanschi, Tudorel Săcăluş şi Nelu Vlad împreună cu formaţia sa "Azur". Reprezentaţia s-a încheiat cu recitalul extraordinar al Laurei Lavric, alături de care au dansat şi au cântat Ansamblul "Florile Bărăganului", de la Şcoala de Arte "Vespasian Lungu" şi ansamblul "Baştina", de la Străşeni, Republica Moldova.
Pe Esplanadă, distracţia a continuat, sâmbătă seara, pe ritmuri pop şi latino. La început, au prezentat un spectacol muzical-coregrafic elevii de la Şcoala de Arte "Vespasian Lungu" şi solişti ai Casei de Cultură, după care au cântat: Karym, Lozioara Zamfir, Ana Maria Voicu şi Laura Stoian. Seara s-a încheiat cu spectacolul trupei "Bosquito". Solistul Radu Almăşan alături de membrii formaţiei sale a electrizat publicul cu muzica sa, un melaj de rock latin cu o gamă largă de influenţe care variază de la muzică ţigănească balcanică, până la elemente simfonice şi de hard rock.
Tot sâmbătă, dar în Grădina Mare, pe o scenă mobilă, decorată cu elemente arhitectonice care făceau trimitere la clădirea Teatrului "Maria Filotti" s-a făcut muzică de calitate, moment care a atras sute de brăileni dornici de jazz.
Spectacolul a început cu recitalul formaţiei "Moonlight shadow", formată din: Cornelia Buzoianu - voce, Crin Grigore - chitară şi Cristian Cazan - chitară. Ei au interpretat melodii din repertoriul lui Johnny Răducanu, dar şi altele din repertoriul internaţional francez, portughez sau englezesc.

"Nightlosers" şi "Out of signal", sinonime cu muzica de calitate şi distracţia

Apoi au intrat în scenă cei trei tineri de la "Out of signal", Silviu Paraschiv - chitară, voce, Alex Muşat - tobe şi voce şi Ionuţ Drăghici - chitară bas. Ei şi-au început concertul cu două colaje, unul instrumental şi cel de-al doilea cu voce, care au reamintit publicului hituri din muzica uşoară românească şi internaţională.
Apoi au interpretat şi alte trei melodii clasice de rock din anii 50 - 60, ritmuri care au stârnit la dans tot publicul. Surpriza a venit aproape de final, când în scenă a fost invitat jazzman-ul Lucian Sabados, managerul Teatrului "Maria Filotti", care a cântat la pian, a improvizat împreună cu cei trei tineri artişti, oferind o mostră de muzică rafinată şi antrenantă. A fost invitat pe scenă în timpul recitalului lor şi Cătălin Curcă, care a cântat la muzicuţă. El a "dialogat" cu fiecare dintre artişti, oferind o mostră de pasiune pentru muzică.
Concertul celor de la "Nightlosers" a încheiat seara de jazz perfect, cu muzică tradiţională ardelenească şi blues american. Trupa clujeană formată din: Hanno Höfer - voce, chitară, muzicuţă, washboard, Grunzo Geza - keyboard, Claudiu "Naşu" Purcărin - tobe, Jimi "El" Lako - vioară, chitară, mandolină, banjo, Lucian Pop - electric & double bass a cântat timp de aproape două ore melodii mai vechi, foarte cunoscute, precum "Shame, shame, shame" sau "Six days on the road", dar şi melodii mai noi, de la ultimul album lansat în 2013, "Cinste lor" - "Shake rattle and roll", "Hei Joe", "Route 66" sau "Hey Good Lookin". Brăilenii s-au putut bucura şi de solo-uri memorabile, aplaudate la scenă deschisă, ovaţionate, însă, cel mai important a fost faptul că spectatorii pur şi simplu nu se puteau abţine şi dansau. Pe scurt, sâmbătă seara în Grădina Mare au fost muzică, dans şi distracţie, totul de calitate.
Aceste concerte s-au desfăşurat în cadrul Zilelor Brăilei organizate de Primăria Municipiului Brăila.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii