Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Refuzat de electorat ca deputat, Obreja se va prezenta la post, la Târlungeni. Imediat!

Fix asta îmi lipsea: să îi văd mustaţa lui Gheorghi Obreja în poza oficială, pe site-ul Camerei Deputaţilor (cdep.ro), la secţiunea „deputaţi de Brăila”. După cum bine ştiţi, şi nouă ne face o deosebită plăcere să vă reamintim, Gheorghi Obreja de la ALDE Brăila nu a ajuns deputat, deşi se pusese primul pe listă. Altfel spus, Obreja a luat-o în mână de la electorat iar acum o masează, neînţelegând cum naiba a pierdut trenul către Bucureşti, iar un neica-nimeni ca Ruse a ajuns senator, bre!

Uite că nu numai ninsorile abundente ne iau prin surprindere, lăsându-ne înzăpeziţi ca prefecţi, ci şi alegerile parlamentare. Însă, pe Gheorghi Obreja alegerile parlamentare l-au lăsat nu surprins, ci interzis de-a binelea. În mod normal, Obreja ar trebui să demisioneze din funcţia de co-preşedinte al ALDE Brăila, căci dacă lumea nu l-a votat la parlamentare, înseamnă că e de lepădat, ca să nu zicem bun de aruncat la pubelă. În ciuda afacerilor pe care le-a tot derulat cu statul, viitorul lui Obreja nu sună bine deloc - asta ca să îi dăm un sfat prietenesc. Din punctul meu de vedere, Obreja va  mai fi tolerat o perioadă la co-preşedinţia ALDE Brăila de Elena Rădulescu, după care îi va spune pa, la revedere, drum bun.

Rămas al nimănui, fără simbrie de deputat şi fără contracte cu statul, Obreja va trebui să îşi caute şi el ceva de muncă. Ok, e greu să te apuci de muncă la aproape 60 de ani (cazul lui Obreja), dar pe de altă parte nici nu poţi să întinzi mâna la infinit la pomana PSD-ului să îţi mai dea un contract de milioane de lei din bani publici ca să renovezi veceurile şcolilor din Făurei sau aiurea. Norocul lui Obreja este că are la mână o hârtie care atestă că el a fost vreme de trei luni poliţist local în Târlungeni. Aici era un mare subiect de făcut, căci opinia mea (şi nu numai a mea) este că Obreja nu a stat nici măcar două zile în Târlungeni, darămite 3 luni, pentru a putea obţine actele care, ulterior, i-au dat dreptul să fie numit prefect. Vestea bună pentru pentru noi este că, mânat de împrejurări, Obreja s-ar putea întoarce în Târlungeni, ca poliţist local, asta că tot a stat trei luni de zile acolo, pe străzi, şi a socializat bine de tot cu comunitatea locală. Probabil că târlungenii îl aşteaptă cu mare drag pe Obreja ca să îl întrebe de cazurile de furturi de lucernă, rămase nerezolvate din 2013 încoace. (Gheorghi SOVEJA)
Categorie articol: 

Comentarii