Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reducerea fiscalitatii a dus la cresterea incasarilor bugetare

Reducerea fiscalitatii, la inceputul anului trecut, s-a reflectat in cresterea incasarilor la bugetul de stat, intrucit companiile au avut disponibilitati financiare pentru a-si achita pe linga obligatiile curente si pe cele restante, potrivit unui studiu al Comisiei Nationale de Prognoza (CNP).
"Pentru prima data in istorie rata de impozitare realizata a fost peste rata legala, ilustrind faptul ca societatile comerciale au dorit si au avut disponibilitati pentru a-si achita pe linga obligatiile curente si pe cele restante", se arata in studiu.
Reducerea impozitului pe profit s-a reflectat in cresterea disponibilitatilor financiare pentru companii, astfel incit o parte dintre acestea au ales sa-si achite impozitele restante.
Rata de impozitare realizata anul trecut, care se traduce prin cresterea veniturilor la buget, s-a plasat la 17,4%, peste rata standard, stabilita de autoritati la inceputul anului trecut la 16%.
In 2004, rata standard a fost de 25%, in timp ce rata realizata s-a plasat la 19,8%, potrivit CNP.
"Conform bilanturilor contabile ale agentilor economici, in anul 2005, ca urmare a introducerii cotei reduse de impozit pe profit, decalajul dintre rata legala si rata efectiva (calculata din bilanturile contabile pe baza impozitului datorat), s-a imbunatatit ajungind la doar 0,4 puncte procentuale", se arata in studiu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii