Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reducere de un milion de euro pentru PIC Brăila

Lichidatorul PIC SA a lăsat la preţ 1 milion de euro pentru hypermarketul Brăila, licitaţia din acest an fiind anunţată pentru 1,93 milioane euro, plus TVA, comparativ cu 2,9 milioane euro, preţul de pornire cerut anul trecut. În a doua jumătate a lunii martie, mai precis pe 22 martie, lichidatorul judiciar - "Pricewaterhouse Coopers Business Recovery Services" IPURL al grupului PIC (pus pe picioare în 1991 de fraţii Ilie şi Cornel Penescu), proprietar al imobilului din Brăila, va organiza licitaţie publică deschisă ascendentă cu strigare pentru vânzarea magazinului din oraşul nostru. Potrivit anunţului publicat de lichidator în presa naţională, imobilul, compus din construcţie în suprafaţă de 15.300 mp şi teren - 49.284 mp, va avea un preţ de pornire de 1.933.296 euro. Alături de magazinul din Brăila, lichidatorul mai are pe lista de licitaţie hypermarketul din Călăraşi şi un teren în judeţul Prahova. Pentru magazinul din Călăraşi (suprafaţă construită - 24.500 mp şi teren - 77.417 mp) licitaţia pleacă de la aproape 2,4 milioane euro, fără TVA, cu precizarea că vechiul preţ cerut era de circa 3,1 milioane euro. În cazul terenului în suprafaţă de 78.861 mp, situat în localitatea Blejoi (Prahova), preţul de pornire este de 907.800 euro, fără TVA.
În paralel, lichidatorul judiciar mai organizeză şi o vânzare individuală prin licitaţie publică, deschisă, cu strigare, şi pentru containere, la un preţ unitar de pornire de 148 şi un autoturism Dacia Solenza - 210 euro, cu menţiunea că preţurile nu conţin TVA. Licitaţiile sunt programate pentru marţi, 22 martie, la orele 11.00, la sediul lichidatorului din Bucureşti. Pentru participarea la licitaţii, potenţialii ofertanţi trebuie să constituie o garanţie în cuantum de 10% din preţul de pornire al bunului vizat, iar aceasta se va depune împreună cu restul documentaţiei de participare, până cel târziu luni, 21 martie, orele 16.00.
Reamintim că Grupul PIC a deschis hypermarket-ul de la Brăila în luna octombrie 2007. În perioada de recrutare de personal, complexul a oferit brăilenilor aproximativ 600 de posturi vacante. În timp, numărul de salariaţi de la Brăila s-a tot redus, până când hypermarketul a fost închis definitiv în 2009, în primul an de criză economică.

 
Categorie articol: 

Comentarii