Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rednic: Piturca ar trebui sa fie primul chestionat de Comisia tehnica

"Cred ca primul de care ar trebui sa se ia cei din Comisia tehnica este selectionerul. El a spus ca jucatorii de la Dinamo nu sint de nationala, ca cei de la Dinamo nu sint pregatiti fizic. El a inceput", a declarat Rednic.
Comisia tehnica din cadrul FRF a emis, joi, un comunicat in care ii atentioneaza pe antrenori "sa elimine din viitoarele declaratii atacurile la adresa unui coleg de breasla" in caz contrar acestia urmind a fi chemati in fata Comisiei de Disciplina a FRF.
In comunicatul Comisiei tehnice, postat si pe site-ul FRF, sint oferite drept exemplu declaratiile unor antrenori din Liga I, facute inaintea meciului Romania-Belarus. "Un exemplu in acest sens il reprezinta declaratiile rautacioase ale unor antrenori de club indreptate impotriva selectionerului echipei noastre nationale, cu ocazia jocului Romania - Belarus, din cadrul preliminariilor EURO 2008", se arata in comunicat.
Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, sustine ca decizia Comisiei tehnice a fost luata pentru a elimina atacurile dintre tehnicieni, fapt constatat in ultimul an. "Intr-adevar, aceasta decizie a fost luata dupa meciul cu Belarus, e adevarat, dar e o consecinta a atacurilor din ultimul an ale antrenorilor. Se refera la toti antrenorii din fotbal. Eu inteleg ca aceasta decizie a Comisiei tehnice le interzice antrenorilor sa se atace intre ei", a precizat Lupescu.
Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, apreciaza ca decizia Comisiei tehnice este buna. "Democratia este prost inteleasa de unii antrenori. Foarte bine a facut Comisia tehnica atunci cind a luat aceasta masura. Piturca e atacat de patru luni de zile in anumite ziare. Nu e vorba de libera exprimare, ei s-au referit la jigniri", a mentionat Dragomir.
Presedintele FRF, Mircea Sandu, a refuzat sa comenteze decizia luata, motivind ca este plecat din tara.
Presedintele Comisiei tehnice din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Radulescu, sustine ca decizia nu ii impiedica pe tehnicieni sa vorbeasca despre un alt antrenor: "Este un comunicat blind, dar a fost receptionat dur care, vezi Doamne, ar interzice antrenorilor sa se pronunte. Nu este problema de democratie. Ea exista. Este vorba despre un cod de conduita al antrenorilor care ii obliga la fair-play", a spus Radulescu.
Intrebat daca aceasta hotarire nu incalca prevederile Constitutiei, Radulescu a raspuns: "Exista un cod in care sint prevederi pentru a evita atacurile rautacioase la adresa unui coleg de breasla. Rednic si Olaroiu isi pot exprima punctul de vedere, dar nu sub forma de indignare, de suparare. Intr-un climat agresiv, astfel de declaratii pot incita suporterii unui club impotriva altui club sau jucatorii acelui club. Antrenorii pot sa comenteze aspecte tehnice sau de orice fel, dar declaratiile lor sa nu aiba un caracter incitant. Nimeni nu spune ca nu au voie sa comenteze. Noi i-am atentionat doar asupra modului in care o fac. Trebuie gasita linia de mijloc. Uitati-va la arbitri, ati vazut un arbitru sa atace un alt arbitru?".
Tehnicianul formatiei din Soseaua Stefan cel Mare sustine ca nu l-a atacat niciodata pe selectioner, ci si-a aparat jucatorii. "Eu nu am criticat pe nimeni. Eu nu am facut nimic altceva decit sa imi apar jucatorii. Eu ii cunosc mai bine decit oricine. Nu m-am legat de tactica, de maniera de joc, de absolut nimic. Daca ei cred ca prin decizia asta ma vor impiedica sa imi apar jucatorii se insala. Ca ii convine selectionerului sau nu, eu o sa imi apar jucatorii, indiferent de sanctiuni", a mai spus Mircea Rednic.
Inaintea meciului Romania - Belarus din cadrul preliminariilor Campionatrului European din 2008, incheiat cu victoria echipei antrenate de Victor Piturca, scor 3-1, antrenorul Mircea Rednic afirmase ca Dinamo ar fi meritat mai multi jucatori la lot.
La rindul sau, tehnicianul echipei Steaua, Cosmin Olaroiu, a spus ca mijlocasul Ovidiu Petre se afla la doar 50 la suta din potential si ca nu trebuia convocat la echipa nationala.
Conform articolului 30, aliniatul 1, din Constitutia Romaniei "libertatea de exprimare a gindurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sint inviolabile". De asemenea, aliniatul doi al aceluaiasi articol subliniaza faptul ca "cenzura de orice fel este interzisa".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii