Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Recuperatorii

Primarul Aurel Simionescu a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a dat dispoziţie ca Poliţia Locală să se implice în recuperarea creanţelor CET de la asociaţiile de proprietari. Poliţiştii au obligaţia să meargă împreună cu un angajat CET la asociaţiile de proprietari şi să încerce recuperarea sumelor datorate pentru furnizarea energiei termice din iarna trecută. Din declaraţia edilului, suma facturată se ridică la 90 miliarde lei, fără penalităţi, iar până în prezent s-a recuperat aproximativ jumătate.
Aurel Simionescu a ţinut să facă un nou apel către cetăţeni, în privinţa achitării datoriilor acumulate.
"Am dispus ca cei de la Poliţia Locală împreună cu cei de la CET să se deplaseze la asociaţiile de proprietari, pentru a încerca să recupereze din banii datoraţi. Este nefiresc să fim în situaţia în care pe consumul curent din iarna 2011 - 2012 să avem recuperate doar aproximativ jumătate din valorile din facturi. Astfel, a fost facturată o suma de 90 miliarde lei şi până în prezent s-a plătit în jur de 44-45 miliarde lei vechi. Repet, pe datoria curentă la care se adaugă penalităţi. Şi suntem în situaţia în care angajaţii de la CET nu-şi primesc salariile pentru că nu au încasări. În concluzie, le-am dat dispoziţie şi celor de la Poliţia Locală să meargă împreună cu angajaţii de la CET, la asociaţiile de proprietari, acolo unde se înregistrează datorii, şi să încerce să conştientizeze contribuabilul că vine iarăşi iarna, vine iarăşi frigul şi au datorii la CET. Aşa cum am spus, dacă noi nu avem datoriile achitate, nici gazul nu vine pe ţeavă", a declarat edilul-şef.
Reamintim că, din afirmaţiile lui Simionescu, în momentul de faţă există două tipuri de datornici. Cei care sunt în continuare racordaţi la CET - suma totală a datoriilor lor fiind de 67 miliarde de lei vechi, şi cei care nu mai sunt racordaţi, dar au datorii din 2009, 2010 sau 2011 şi înregistrează, în total, 65 de miliarde de lei. Astfel, cumulat, există o datorie de133 miliarde de lei vechi către furnizorul de energie termică.

 
Categorie articol: 

Comentarii