Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Record de medalii la box pentru CSO Ianca

Anul 2006 a fost cel mai bun din scurta istorie a sectiei de box a clubului CSO Ianca si pe undeva a recompensat munca depusa de sportivi si de antrenorul George Pertea.
Debutul in competitiile interne a fost unul de bun augur.
Gruparea din Ianca a participat cu trei pugilisti la etapa de zona a Campionatului National pentru juniori de la Constanta si doi dintre ei, Valentin Grama si Dorin Patraciuc s-au calificat pentru ultima faza a competitiei ce avea sa se deruleze la Ploiesti in sala campionului mondial la profesionism, versiunea WBA, Leonard Doroftei.
Component al lotului national de juniori, Valentin Grama a cistigat toate meciurile din etapa finala si a intrat in posesia titlului national la categoria 48 kg. La categoria 46 kg, colegul sau de club Dorin Patraciuc a fost invins in semifinale, dar avea deja adjudecata medalia de bronz.
Cea de a doua competitie pe plan national a juniorilor, in anul recent incheiat, a fost Cupa Romaniei. CSO Ianca a avut un singur reprezentant la concursul juniorilor de la Arad, V. Grama, iar elevul lui Pertea si-a trecut in cont o alta medalie de aur.
La etapa de zona a nationalelor de box pentru copii CSO a participat cu patru pugilisti si trei s-au calificat in finale.
Avind experienta in confruntarile oficiale Ionut Stoica si Cosmin Sorica s-au angajat cu sanse reale in lupta pentru medalii, primul reusind sa cucereasca titlul national la categoria 59 kg. Celalalt pozitia secunda la categoria 62 kg.
Nu dupa mult timp, la Cupa Romaniei pentru cadeti palmaresul clubului s-a imbogatit cu alte trei medalii, doua de aur, cucerite de Ionut Stoica si Dorin Patraciuc si una de argint obtinuta de Costel Stoica.

Valentin Grama - medaliat cu bronz la europenele de juniori si al patrulea in lume la categoria 48 kg

Titular al categoriei 48 kg, Valentin Grama a fost cooptat in lotul de juniori pentru Campionatele Europene din Albania si apoi pentru mondialele din Turcia. La competitia continentala elevul lui George Pertea a avut nesansa ca in semifinale sa-l aiba ca adversar pe cel mai puternic pugilist prezent la aceasta categorie, cel care avea sa devina campion european al acestei categorii. Firesc, lipsa de experienta in fata unui adversar de calibru si-a spus cuvintul, dar chiar si infrint in acest meci Valentin Grama i-a adus clubului din Ianca o medalie continentala de bronz. Dupa numai o luna de zile boxerul din Ianca a fost cooptat in lotul pentru mondialele din Turcia, unde, dupa ce a facut parte dintr-o grupa la fel de valoroasa precum cea de la europene a ocupat locul al patrulea.
"Tinind cont ca am obtinut si o medalie internationala consider ca rezultatele noastre din anul precedent au fost foarte bune. Mai mult, avem deja doi boxeri convocati la loturi, Grama la cel de juniori, Ionut Stoica la cadeti si nu este exclus ca, in curind, si alti sportivi ai nostri sa bata la portile afirmarii. Deja am inceput sa pregatim anul competitional 2007, unul in care Grama va participa din nou la europenele si mondialele de juniori, iar la cadeti I. Stoica, pe linga cele doua concursuri va mai participa si la Campionatele Europene UE. Pe plan national ne dorim doua medalii de aur si alte citeva locuri pe podium. Folosesc acest prilej pentru a multumi inca o data celor care ne-au ajutat si speram sa ne ajute si in continuare pentru realizarea altor performante notabile in boxul brailean, Consiliul Local si Primaria Ianca, Clubul Sportiv Municipal si Directia pentru Sport a judetului Braila" a declarat George Pertea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii