Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Recitalul tinerilor laureati ai Galei Hop

Teatrul "Maria Filotti" a gazduit, miercuri seara, recitalul tinerilor laureati ai Galei Hop, eveniment desfasurat zilele trecute la Mangalia.
Recitalul de la Braila a fost structurat in trei momente, fiecare apartinind unui grup de artisti. Prima piesa, intitulata "Esti un animal, Viskovitz!" a fost realizata dupa o povestire a lui Alessandro Boffa, inclusa intr-un volum omonim. Tinarul Matei Rotaru a fost pentru citeva zeci de minute... melc. El si-a povestit viata cu mult umor, stirnind admiratia publicului, hohote de ris si ropote de aplauze. Empatizind cu un melc, vorbind despre hermafroditismul nevertebratei, despre androginitate si despre narcisism, actorul a strecurat in fata spectatorilor, cu ironie si umor, incet-incet, o oglinda imaginara in care fiecare a putut sa-si vada farima de egoism. Matei Rotaru a primit premiul publicului la individual in cadrul Galei Hop din 2008.
Cel de-al doilea recital, "Metamorfoze", a fost considerat in cadrul Galei Hop cel mai bun spectacol. Inceput pe acordurile de vioara ale solistei Simona Petrencu, spectacolul a trecut la comedie spumoasa, savuroasa. Cei doi protagonisti, Ruxandra Chelaru si Vlad Dragulescu, i-au dus pe spectatori la circ. Poante, trucuri si iluzionism care au destins publicul, l-au facut sa rida in hohote. Toata aceasta buna dispozitie a disparut ca prin farmec in momentul in care gluma, iluzia, s-a transformat in realitate si fata a murit injunghiata cu o sabie imaginara in timpul unui moment de iluzionism. Intr-un simplu paralelipiped din bare metalice si cu ajutorul unor fisii de material textil, cei doi au prezentat un dans teribil, care vorbea despre limitarile vietii de cuplu, despre cum se poate trai totusi in singuratate o viata de cuplu si despre cum, in final, singuratea ii aduce pe cei doi din nou impreuna, pina la capat. Un moment emotionant, care a rascolit publicul. De altfel, "Metamorfoze" a fost cea mai aplaudata piesa prezentata miercuri seara, in Sala Studio.
Ultimul recital i-a avut ca protagonisti pe tinerii Lorena Lupu si Dorin Ionescu in piesa "Apa de Havel" de Matei Visniec, pentru care au primit la Gala Hop premiul "Timica". Ideea de sinucidere a fost tratata cu multa ironie, cu sarcasm, ce a pus in evidenta snobismul oamenilor. Acestia nici macar atunci cind se hotarasc sa moara, nu vor sa o faca la fel cu cei de rind, pentru ei trebuie inventata o metoda altfel, pentru ca au bani sa plateasca. Lorena Lupu si Dorin Ionescu au dovedit expresivitate, versatilitate, imaginatie, argumente cu care au cucerit spectatorii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii