Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Recidivistul Malacu a tilharit un elev in tren

Angajat sporadic pe la diverse firme de taximetrie din Braila, recidivistul Marcel Malacu, in virsta de 31 de ani, individ caracterizat de oamenii legii drept "violent", a fost dat, iarasi, pe mina instantei de judecata, pentru ca a tilharit un elev din satul Plopu, Ianca. Potrivit procurorului Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul Judetean - magistratul care l-a cercetat pe Malacu -, in decembrie anul trecut, acesta i-a sustras lui Doru B. telefonul mobil, folosind amenintarea, intr-un compartiment al trenului personal Galati - Buzau.
O perioada, Marcel Malacu a locuit fara forme legale in comuna Mircea Voda, astfel ca era nevoit sa faca naveta cu trenul, la Braila. Impreuna cu recidivistul, circulau mai multi tineri din Ianca si imprejurimi, care invatau la diverse licee din oras. In seara zilei de 16 decembrie 2004, precizeaza anchetatorii, Marcel Malacu a urcat in trenul personal 7370 Galati - Buzau, impreuna cu mai multi tineri - Andrei B., Sorin B., Bogdan L. si Marius G. Aflat in acelasi compartiment cu recidivistul, Andrei B. i-a spus acestuia ca, anterior, avusese un conflict cu Doru B., fratele lui Sorin. Receptiv, Malacu, individ cu o statura impresionanta - are aproape 1,90 m inaltime -, s-a decis sa-i dea o lectie lui Doru, care, in acel moment, nu sa afla in tren. Intimplarea a facut ca, in statia Traian sat, sa urce in personalul de Buzau chiar cel vizat. Initial, recidivistul i-a reprosat pustiului "de ce s-a luat de varu-sau", apoi i-a cerut telefonul mobil, chipurile, sa apeleze pe cineva. De frica, Doru s-a conformat. Dupa ce a pus mina pe telefon, Malacu a refuzat sa-l mai restituie. Oamenii legii spun ca, in acel moment, l-a amenintat pe pagubas cu un spray lacrimogen "Nato" si chiar cu un cutit, pe care-l infasurase intr-un ziar.
In statia Ianca, Doru a sesizat impiegatul de miscare si conductorii trenului, dar, in momentul in care a fost luat la intrebari, agresorul a spus ca telefonul ii apartine. Abia a doua zi, politistii de la TF au reusit sa puna mina pe autorul tilhariei si sa-l audieze. La inceput, Marcel Malacu a declarat ca pustiul ii vinduse telefonul cu 500.000 de lei, apoi a afirmat ca acesta i-l daduse de bunavoie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii