Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Recidivist judecat pentru ultraj cu violenta

In virsta de 49 de ani, recidivistul Petrus L. - individ fara ocupatie si fara domiciliu stabil - a fost trimis in judecata pentru ultraj la politist, infractiune savirsita anul trecut, in luna noiembrie.
Potrivit dosarului penal definitivat de Parchet, in noaptea de 24/25 noiembrie 2006, in jurul orei 23.30, agentul Marius Gabriel I. si agentul sef adjunct Valentin M., din cadrul Politiei Municipiului, patrulau in zona Piata Halelor - Gara - Autogara, intr-un autoturism de Politie, cu girofar. La intersectia 1 Decembrie 1918 cu Rosiori, in dreptul unui chiosc, oamenii legii i-au observat pe inculpatul Petrus L. si pe un amic de-al sau, care consumau bere la cutie, desi se aflau intr-un loc public. Dupa ce s-au legitimat, politistii le-au atras atentia respectivilor ca incalca legea, solicitindu-le, totodata, actele de identitate. In acest context, Petrus L. a devenit recalcitrant, injurindu-i, totodata, pe cei doi politisti si politia in general, mai ales ca agentul sef adjunct se apucase sa completeze procesele-verbale de contraventie.
Considerind nimerit sa incerce sa-l convinga verbal pe recidivist sa-si revizuiasca comportamentul, agentul Marian I. a coborit din autoturism si s-a indreptat catre acesta. N-a apucat sa faca nici un pas, pentru ca a fost luat la pumni. Pina sa-i sara colegul in ajutor, politistul a fost doborit pe asfalt si facut una cu pamintul, fiind totodata scuipat si injurat mai ceva ca la usa cortului. In final, cei doi agenti au reusit sa-l imobilizeze pe agresor, la fata locului sosind si alte echipaje de politie. In continuare, politistului batut i s-au acordat ingrijiri medicale, la spital, iar recidivistul a fost retinut pentru cercetari. Petrus L. a fost, totusi, cercetat in stare de libertate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii