Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Recepţie la final de lucrări pentru Griviţa

Vineri a avut loc recepţia la terminarea lucrărilor pe strada Griviţa. Cu o întârziere de circa o lună de zile în sarcina constructorului - "Tehnologica Radion", o comisie a municipalităţii a făcut recepţia lucrărilor, mergând pe teren pe toată lungimea străzii. Astfel a fost luată la milimetru întreaga stradă, pentru a se stabili în ce măsură cantitativ şi calitativ lucrările corespund cu deconturile. "Constructorul s-a încadrat în cheltuielile eligibile ale proiectului. Ba chiar a făcut şi o economie, pe care o vom cuantifica la final. De asemenea, comisia a constatat că lucrările corespund proiectului. De altfel, chiar şi proiectantul şi-a dat avizul în ce priveşte lucrările executate de constructor", ne-a declarat Iuliana Neagu, directorul Direcţiei Strategii, Programe, Proiecte de Dezvoltare şi Relaţii Internaţionale din cadrul Primăriei Brăila.
De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor a expirat la finele lunii septembrie, moment la care constructorul mai avea în lucru o porţiune de stradă, mai precis tronsonul cuprins între Şcolilor şi Calea Călăraşilor. Între timp, lucrările s-au finalizat, fiind astfel deschis accesul maşinilor prin amenajarea trecerii la nivel cu linia de tramvai de pe Călăraşi.
Reamintim că valoarea iniţială a proiectului de modernizare a străzii Griviţa a fost de 24,4 milioane de lei - circa 8 milioane de euro, din care 85% finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, 13% finanţare de la bugetul de stat şi 2% contribuţie de la bugetul local. "Tehnologica Radion" a câştigat licitaţia de atribuire a contractului de execuţie, angajându-se să facă lucrările cu doar jumătate din această sumă. Astfel, după cum ne-a declarat directorul Iuliana Neagu, valoarea efectivă a contractului a fost de 12,2 milioane de lei (122 miliarde de lei vechi). În aceste condiţii, suma care va rămâne la dispoziţia Primăriei pe perioada de zece ani a garanţiei este de circa 600.000 lei (6 miliarde de lei vechi).
Categorie articol: 

Comentarii