Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Recensământ de probă pentru populaţie şi locuinţe

* acţiunea de luna viitoare este un preambul al recensământului general al persoanelor şi locuinţelor programat în octombrie, în întreaga ţară *

În cursul celei de a doua săptămâni din luna mai va fi derulat, la nivel local, recensământul de probă pentru populaţie şi locuinţe. Anunţul a fost făcut de Direcţia Regională de Statistică Brăila, care a explicat într-un material de presă că acţiunea de luna viitoare este, de fapt, un preambul la studiul ce ar urma să aibă loc în toată ţara, la finele lunii octombrie. "Având în vedere importanţa asigurării reuşitei recensământului din toamnă, în premieră, se va organiza un recensământ de probă în perioada 7 - 16 mai a.c. Acţiunea se desfăşoară în toate judeţele: 3 sectoare de recensământ în municipiul reşedinţă de judeţ, 3 sectoare în mediul rural - ceea ce înseamnă la nivel naţional 261 de sectoare de recensământ, respectiv 282 de recenzori", se arată în materialul instituţiei. În cazul judeţului nostru sunt alese 3 sectoare în oraşul Brăila şi câte un sector în localităţile Lacu Sărat, Chiscani şi Movila Miresii.
Scopul realizării recensământului de probă de luna viitoare este, printre altele, acela de a testa la scară mică activităţile de organizare şi metodologia aferentă acţiunii. "În vederea asigurării unui grad de participare a populaţiei la recensământul de probă, fără a crea confuzii care să afecteze buna desfăşurare a recensământului propriu-zis (programat în perioada 22 - 31 octombrie - n.r.), populariazarea acţiunii din 7-16 mai se va face exclusiv în localităţile cuprinse în eşantionul pilot prin afişe expuse la primăriile locale, fluturaşi distribuiţi la domiciliile persoanelor ce vor fi intervievate şi prin vizite preliminare ale recenzorilor", se precizează în comunicatul Direcţiei de Statistică. În acelaşi material se face sublinierea că toţi recenzorii vor avea, atât la recensământul de probă din mai, cât şi la cel propriu-zis din octombrie, documente de identificare pe care le vor prezenta la momentul în care vor bate la uşa persoanelor intervievate.
De precizat că 2011 este stabilit de către Comisia Europeană ca fiind anul în care toate ţările membre derulează un recensământ al persoanelor şi locuinţelor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii