Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rebelii din Ucraina vor un «statut special»

Reuniunea aşa-numitului "grup de contact", la care rebelii au spus de asemenea că una dintre condiţiile-cheie ale lor ar fi ca Kievul să pună capăt imediat ofensivei militare, s-a încheiat fără niciun detaliu anunţat dar cu o promisiune de a continua consultările.
Separatiştii şi-au anunţat cererea în timp ce armata ucraineană se confruntă cu eşecuri pe câmpul de luptă unde, potrivit Kievului, rebelii sunt sprijiniţi de cel puţin 1.600 de militari ruşi. Moscova neagă că are trupe în Ucraina.
Rusia, în special, a făcut presiuni pentru o nouă întâlnire a "grupului de contact", în care Ucraina este informal reprezentată de ex-preşedintele ucrainean Leonid Kucima.
Ambasadorul Moscovei la Kiev şi un înalt oficial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa au luat de asemenea parte la reuniune, dar Ucraina nu are niciun negociator oficial prezent la masă.
Părţile sunt de aşteptat să se întâlnească din nou vineri, au anunţat agenţiile ruse de presă citând declaraţia unui lider rebel prorus după reuniune.
"Acesta este doar începutul procesului", a declarat Andrei Purghin, unul dintre liderii autoproclamatei Republici Populare Doneţk, la televiziunea de stat rusă.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii